A24.com.tr » ajanda » 2024 Avrupa Hareketlilik Haftası

2024 Avrupa Hareketlilik Haftası

2024 Avrupa Hareketlilik Haftası

Türkiye’den Belediyeler Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilikte Öncülük Ediyor.

Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki en önemli farkındalık kampanyası 16 Eylül'de başlıyor.
 
Karbon salınımlarını azaltarak, sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini teşvik ederek, otomobil yerine insana öncelik veren kamusal alanlar yaratarak kentsel yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan ve Avrupa sınırlarını aşan bir girişim olan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın dünya çapındaki 22. yıl kutlamalarında Türkiye önde gelen bir katılımcı olarak ortaya çıkıyor.
 
16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanında belediyeler, sürdürülebilir ulaşım çözümlerini tanıtmak, toplumun katılımını teşvik etmek ve ortak kentsel alanları yeniden tasarlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. Bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası, çevre alanında faaliyet gösteren STK'ların, bisiklet gruplarının, şehir planlamacılarının ve özel sektör de dâhil olmak üzere çeşitli paydaşların aktif katılımına sahne olacak. Bu paydaşların katılımı, Türkiye'de daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kentsel geleceğe doğru büyüyen bir hareketin varlığını vurgulamaktadır.
 
Ulusal koordinatör olarak görev yapan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle kampanyaya öncülük edecek.
 
Delegasyon Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas, bu yılın “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması ve “Şehri Birlikte Yaşayalım!” sloganının daha erişilebilir, yeşil ve yaşanabilir kentsel ortamları teşvik edeceğini belirtti.
 
Delegasyon Başkan Yardımcısı ayrıca şu açıklamayı yaptı: “Paylaşımlı kamusal alanların topluma sağladığı faydalar çok yönlüdür. Motorsuz ulaşım ve toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik ederek, gürültü ve hava kirliliğini önemli ölçüde azaltmış oluyoruz. Daha temiz hava ve daha sessiz sokaklar, daha dinamik toplumlara ve sürdürülebilir kentsel gelişime katkıda bulunur. Toplu taşımayı geliştirmek, yürümeyi ve bisiklete binmeyi teşvik etmek ve paylaşımlı kamusal alanları herkese açık hale getirmek için işbirliği yapan belediyelerin, işletmelerin, akademik kurumların, örgütlerin ve yerel toplulukların aktif katılımını takdir ediyorum”.
 
Türkiye genelindeki AHH etkinliklerinden öne çıkanlar:
 
- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 17 Eylül 2024 tarihinde Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı Virve Vimpari'nin katılımlarıyla ‘Üniversiteye Pedalla’ etkinliği ile haftayı başlatacak.
 
- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül 2024 tarihinde Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Avrupa Birliği Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Ramunas Janusauskas'ın katılımlarıyla bir başka ‘Üniversiteye Pedalla’ etkinliğine ev sahipliği yapacak.
 
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Jurgis Vilcinskas, Üsküdar Salacak Meydanı'nda düzenlenecek olan Hareketlilik Festivali'ne ve 22 Eylül 2024 tarihinde Dünya Otomobilsiz Günü kapanış etkinliğine katılacak.

YORUMLAR
  Yakışıklı erkek gören kızların 7 davranış biçimi
Yakışıklı erkek gören kızların 7 davranış biçimi