A24.com.tr » eğitim » AB'DEN EĞİTİME 530 MİLYON AVROLUK EK DESTEK

AB'DEN EĞİTİME 530 MİLYON AVROLUK EK DESTEK

AB'DEN EĞİTİME 530 MİLYON AVROLUK EK DESTEK

Ek kaynakla, Türkiye’de mülteci çocukların, PIKTES ve CCTE projeleri ile eğitimlerine devam etmeleri ve başarılı üniversite ögrencilerine burs verilmesi hedefleniyor.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut bu önemli projenin uzatılmasına yönelik son bilgileri Ankara Yenimahalle’deki Oğuzlar İlkokulu’na yapacağı ziyarette paylaşacak. Meyer-Landrut, okul ziyaretinde PIKTES kapsamında istihdam edilen öğretmenler ve eğitim gören çocuklarla da bir araya gelecek, basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.
 
Büyükelçi Meyer-Landrut, projenin uzatılmasına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede Türkiye’deki mültecilerin yarısının 25 yaş altı ve bunların çoğunluğunun da okul çağında olduğuna dikkat çekiyor. Büyükelçi, Avrupa Birliği’nin “eğitime sunulan maddi desteğin yanı sıra okullardaki temizlik ve güvenlik için kaynak aktarımının süreceğini, öğrencilere ulaşım ve kırtasiye desteği verileceğini” belirtiyor.
 
Toplam 530 Milyon Avroluk ek kaynakla,
 
1- Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi’nin (PIKTES)” 2022-25 dönemini kapsayan şekilde uzatılması ve böylece bu kapsamdaki öğretmenlerin görevlerine devam etmesi;
2- Türkiye’de yaklaşık 700.000 mülteci çocuğun okula devamı için ailelerinin desteklendiği “Eğitim için Şartlı Nakit Yardımı”nın devamlılığının sağlanması;
3- Başarılı ve yetenekli mülteci öğrencilerin burslarla ve ilgili destek hizmetleri yoluyla yükseköğrenime erişimlerinin artırılması hedefleniyor.
  
 
530 milyon Avroluk bu kaynak, Avrupa Komisyonu’nun, Türkiye'deki mültecilere yönelik yardımların 2021-2023 döneminde de devam ettirilmesiyle ilgili olarak Haziran 2021'de duyurduğu 3 milyar Avroluk ek desteğin bir parçası olarak ayrıldı.
 
2016 AB-Türkiye Bildirisi'nin önemli bir bileşeni olan Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) AB'nin Türkiye'deki mültecilere verdiği desteği önemli ölçüde artırdı. 6 milyar Avronun tamamı sözleşmeye bağlanmış olup 4,35 milyar Avronun üzerinde bir ödeme yapıldı.
 

YORUMLAR
  Dizi filmler hangi mekanlarda çekiliyor?
Dizi filmler hangi mekanlarda çekiliyor?