A24.com.tr » yaşam » Adalar Müzesi'inde Yeniden Düzenleme ve Yeni Sergi

Adalar Müzesi'inde Yeniden Düzenleme ve Yeni Sergi

Adalar Müzesi'inde Yeniden Düzenleme ve Yeni Sergi

Adalar Müzesi on dördüncü yılına yeniden düzenlenmiş olarak giriyor.

Adalar'ın binlerce yıllık oluşum ve yerleşim hikayesinden tek tek Adalılar'a uzanan farklı bölümleri barındıran müze, ikinci büyük yenilemesini gerçekleştirdi.

Müzeye, doksan üç yıllık Adalı Viktor Albukrek'in yaklaşık beş yüz parçadan oluşan eşya koleksiyonu da katıldı ve kalıcı sergi alanına yeni bölüm olarak eklendi.
 
Eşyanın Belleği: Bir Zamanların Büyükadası'ndan Viktor Albukrek Koleksiyonu başlıklı sergi ile müzenin yeniden düzenlenmiş bölümleri 8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 16.00'da açılıyor.
 
Müzenin eklemelerle yeniden açılacak bölümleri arasında Ulaşım, Yerel Yönetim, Spor, Müzik, Adalılar, Haberleşme, Sağlık, İmar ve Hayırseverlik bulunuyor.
 
Müzeye, iki bin yıllık deprem tarihini ve önemli depremleri içeren bölümle, Dün-Bugün Adalar Fotoğraflarını karşılaştırmalı olarak içeren gösterimler eklendi.
 
Yeni sergi
Müzenin kalıcı sergi bölümündeki yaklaşık yüz metrekarelik alanına ise Müze Sergi İşleri'nin tasarımıyla düzenlenen Viktor Albukrek koleksiyonu katıldı. Aile hikayesi ve çocukluk ile başlayan ve bir asırlık ada evinin farklı kullanım eşyalarını, objelerini ve efemera malzemelerini vitrinlerinde toplayan beş yüz parçalık koleksiyon Eşyanın Belleği: Bir Zamanların Büyükadası'ndan Viktor Albukrek Koleksiyonu başlığıyla sergileniyor.

YORUMLAR
  Vitamin eksikliğinin belirtileri nelerdir?
Vitamin eksikliğinin belirtileri nelerdir?