A24.com.tr » ajanda » “Afet Eğitim Materyali Geliştirme Yarışması” ödül töreni 12 Kasım'da

“Afet Eğitim Materyali Geliştirme Yarışması” ödül töreni 12 Kasım'da

“Afet Eğitim Materyali Geliştirme Yarışması” ödül töreni 12 Kasım'da

2021 “Afet Eğitim Yılı” kapsamında Türkiye’de İlk kez JICA ve TJF tarafından düzenlenen“Afet Eğitim Materyali Geliştirme Yarışması” ödül töreni bugün yapılıyor.

Türkiye'de afet riskinin azaltılması ve afet yönetimi eğitimlerine geniş bir yelpazede katılarak katkıda bulunarak, Japonya'nın deneyimlerini Türkiye'ye aktarmak için önemli projelere imza atan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Türk Japon Vakfı (TJF); Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Acil Durum Destek Vakfı ile yakın işbirliği içinde “Afet Eğitim Yarışmaları”düzenlemektedir. İlk etkinlik olarak planlanan “Afet Eğitim Materyali Geliştirme Yarışması” öğretmenlere yönelik olarak geliştirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı AFAD tarafından 2021 yılı “Afet Eğitimi Yılı” ilan edildiğinden yarışmanın bu alanda devam eden çalışmalara katkı sağlaması bekleniyor. Materyallerin, MEB ve JICA tarafından 2010-2014-2017 yılları arasında hayata geçirilen Okul Temelli Afet Eğitimi Projesi doğrultusunda faaliyetleri teşvik eden ve hızlandıran Milli Eğitim Bakanlığı'nın Afet Eğitimi faaliyetlerine de yardımcı olması beklenmektedir.

Tarih: 12 Kasım 2021 (Cuma)

Yer: Türk Japon Vakfi Kültür Merkezi

Ferit Recai Ertuğrul Cd. No:2, 06450  

Oran Çankaya/Ankara

17:30 Açılış Konuşmaları

      Prof. Dr. Nejat Bora SAYAN, Başkan,TJV

      Nobuhiro IKURO, Başkan, JICA Türkiye Ofisi Takero

      AOYAMA, Elçi-Müsteşar, Misyon Şefi Yardımcısı, Japonya Büyükelçiliği (TE)

      Dr. Sadri ŞENSOY, Bakan Yardımcısı Ministry of Milli Eğitim Bakanlığı

18:00 Yarışma Programının Tanıtımı (Doç. Dr. Emin ÖZDAMAR, Ülke Temsilcisi Yardımcısı, JICA Türkiye Ofisi & II. Başkan, TJV)

18:30 Afet Eğitim Materyalerinin Tanıtımı ve Ödül Töreni

19:30 Resepsiyon

20:30 Kapanış

YORUMLAR
  Zeki insanların en belirgin 6 özelliği
Zeki insanların en belirgin 6 özelliği