A24.com.tr » ajanda » Afet yönetimi alanında dünyaca ünlü uzman isimler 2-4 Ekim'de NADMEX 2024'te!

Afet yönetimi alanında dünyaca ünlü uzman isimler 2-4 Ekim'de NADMEX 2024'te!

Afet yönetimi alanında dünyaca ünlü uzman isimler 2-4 Ekim'de NADMEX 2024'te!

NADMEX - Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, ziyaretçilerini alanında yetkin isimlerle bir araya getirecek.

Afetler öncesinde alınması gereken önlemlere, bilinçlendirme çalışmaları ve projelere dikkat çekmek amacıyla Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 2-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek NADMEX - Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, ziyaretçilerini alanında yetkin isimlerle bir araya getirecek. Fuarla eş zamanlı gerçekleştirilecek Afet Yönetimi Zirvesi’nin dünyaca ünlü konuşmacıları arasında itfaiyecilik alanında 40 yılı aşkın tecrübeye sahip Kaptan Raul Angulo, Doshisha Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Shigeo Tatsuki, Kwansei Gakuin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayato Yamanaka ve Kwansei Gakuin Üniversitesi’nden Dr. Kiyoko Ito yer alacak.

Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi organizatörlüğünde düzenlenecek NADMEX - Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, ilk yılında Türkiye’den ve dünyanın farklı bölgelerinden alanında uzman konuşmacıların katılımıyla felaketlere karşı toplumsal ve bireysel mücadele stratejilerinin geliştirilmesine ve afet yönetimi hakkında farkındalığın artmasına imkan sağlayacak. “Hayat Değerlidir” sloganıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek NADMEX 2024; kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve dernekleri daha dirençli bir toplumun oluşması için bir araya getirecek. Üç gün sürecek fuarda afet yönetimindeki en yenilikçi ürünler ve çözümler fuar ziyaretçileri ile buluşurken afet yönetimi alanında en önemli konuların, gelişmelerin ve stratejilerin ele alınacağı NADMEX Afet Yönetimi Zirvesi’nde ABD’den Kaptan Raul Angulo, Japonya’dan Prof. Dr. Shigeo Tatsuki, Prof. Dr. Hayato Yamanaka ve Dr. Kiyoko Ito gibi birbirinden değerli isimler keynote konuşmacı olarak yerini alacak.

40 yılı aşkın tecrübesiyle dünyada sayısız itfaiyeciyi yetiştiren Kaptan Raul Angulo ilk kez NADMEX 2024’te Türkiye’de!

Seattle İtfaiyesi’nin Tehlikeli Maddeler, Orman Yangınları ve Kentsel Arama Kurtarma ekiplerinde çalışan ve acil tıp teknisyeni olarak görev yapmış Kaptan Raul Angulo, 2 Ekim’de NADMEX Afet Yönetimi Zirvesi’nde “Yapı Yangınları İçin Hızlı Bir Eylem Planı Geliştirmek” başlıklı keynote oturumu ile yer alacak. Sektörel dergilerde 350’den fazla makalesi yayımlanan ve Engine Company Fireground Operations kitabının 4. baskısını yazan Kaptan Angulo, bu oturumda yapı yangınlarına müdahale etmenin yol haritasını paylaşırken risk-fayda analizi yapma, yapı türünün ve ne kadar suya ihtiyaç duyulacağının belirlemesi gibi konular üzerinde duracak. Tecrübelerini paylaşacak deneyimli isim, ardından sorunların listelenip strateji ve taktiklerin geliştirilmesine yönelik rehber niteliğinde bilgiler paylaşacak.

Angulo aynı zamanda 3 Ekim’de NADMEX Tatbikat Alanı’nda “Kitaplarda Bulamayacağınız Tatbikatlar” isimli tatbikat serisi de gerçekleştirecek. Ağırlıklı olarak itfaiyecilerin ve arama kurtarma ekiplerinin yer alacağı bu tatbikatta, Raul Angulo, arama kurtarma operasyonlarında kullanılabilecek pratik teknikleri paylaşarak katılımcıları kritik bir şekilde düşünmeye ve dinamik bir şekilde hareket etmeye sevk edecek.

Geliştirdiği afet yönetim stratejisi Japonya’da ulusal çapta Uygulanan Prof. Dr. Shigeo Tatsuki NADMEX 2024’te!

1995 Kobe deprem felaketinde 7 bin 500 gönüllü öğrenciyi yöneten ve 1997’den 2005’e kadar yürüttüğü iyileşme savunuculuğu çalışmalarıyla 2005 yılında Vali Ödülü'ne ve afet sosyolojisi alanında yaptığı çalışmalarla Charles E. Fritz Ödülü'ne layık görülen Doshisha Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Shigeo Tatsuki, 4 Ekim’de NADMEX Afet Yönetim Zirvesi’nde “Afet Sonrası Uzun Dönem İyileşme Süreci” başlıklı keynote oturumu ile yer alacak. Bu özel oturumda Prof. Dr. Shigeo Tatsuki, bir afetin ardından bölgedeki insanların iyileşme sürecini, afetten etkilenen bireylerin hangi koşullarda ve nasıl normal hayatlarına dönebileceğini ve buna paralel olarak gerçekleşen sosyal yeniden yapılanma sürecini ele alacak. Uzun yıllar boyunca kırılgan gruplar üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Shigeo Tatsuki, aynı zamanda 3 Ekim’de “Afette Kırılgan Gruplar için Risk Azaltma Yaklaşımları” oturumda Türkiye’deki uzmanlarla birlikte afet sonrası süreçlerde kırılgan grupların korunması için atılması gereken adımlardan bahsedecek.

Prof. Dr. Hayato Yamanaka ve Dr. Kiyoko Ito, Türkiye ve Japonya’daki depremlerin anılarını NADMEX Afet Yönetim Zirvesi’nde Paylaşacak

Kwansei Gakuin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayato Yamanaka ve Dr. Kiyoko Ito, 3 Ekim’de NADMEX Afet Yönetimi Zirvesi’nde 1995 Kobe depremi ve 1999 Gölcük depreminin karşılaştırmalı bir şekilde ele alınacağı bir keynote oturumu gerçekleştirecekler. “Felaket Kurtulanlarının Anılarını Anlatmak ve Dinlemek: Türkiye ve Japonya’daki Depremler Hakkındaki Anlatıların Sosyo-Kültürel Etkileri” başlıklı oturum Türkiye ve Japonya’da gerçekleşen deprem felaketlerinden sonra kurtulanların anılarını dinleyicilerle buluştururken bu anlatıların sosyo-kültürel etkilerini inceleyecek.

NADMEX Expert Talks, afet yönetimi alanındaki inovatif çözümleri ve uzman bakış açılarını Türkiye ile buluşturuyor!

Afet Yönetimi Zirvesi’ne eş zamanlı olarak düzenlenecek Expert Talks programı, özel sektörün afet yönetimi alanındaki yenilikçi ürün, hizmet ve uygulamalarını detaylı bir şekilde halkla paylaşacak. Expert Talks programında yer alacak özel sektör, kamu ve dernek temsilcileri aynı zamanda vaka çalışmaları, teknik ve eğitsel içeriklerle afet yönetimindeki önemli konuları detaylı bir biçimde değerlendirecek. Ziyaretçiler üç gün boyunca sürecek programda; afet yönetiminde teknolojik gelişmeler, enerji depolama, arama kurtarma teknikleri ve iyileştirme çalışmaları, güvenli yapılaşma, afet yönetiminde psikolojik faktörler ve psikososyal destek gibi konuların yer aldığı oturumlara dinleyici olarak katılabilecekler.

NADMEX Tatbikat Alanı’nda “Öğren, Uygula, Kurtar”

NADMEX 2024, “Öğren, Uygula, Kurtar” mottosuyla ziyaretçilere teorik olduğu kadar pratik olarak da afet yönetimi alanında bilgi birikimlerini artırabilecekleri bir içerik sunacak. Fuar ve zirve boyunca NADMEX Tatbikat Alanı’nda verilecek eğitimler arasında Triaj ve İlk Yardım, Düğüm ve İp Bağlama Teknikleri, Crush (Ezilme) Sendromu, Arama Kurtarma Malzeme Tanıtımı & Hilti ile Beton Kırma, Domuzdamı Eğitimi, Çadır Kurma Teknikleri, Kablolu-Kablosuz Sismik Akustik Dinleme Cihazlarının Kullanımı yer alacak.

Bununla birlikte, NADMEX 2024 ziyaretçileri, Tatbikat Alanı’nda İstanbul İtfaiyesi’nin 2 Ekim ve 4 Ekim’de gerçekleştireceği K9 Köpekli Arama Kurtarma Ekibi Tatbikatı’nı izleyebilecekler. 3 Ekim’de ise Kaptan Raul Angulo’nun itfaiye teşkilatları, emniyet ve jandarma arama kurtarma birimleri, sivil arama kurtarma ekipleri ve acil müdahale uzmanları ile gün boyunca gerçekleştireceği Kitaplarda Bulamayacağınız Tatbikatlar isimli uygulamalı eğitim halka açık olarak izlenebilecek.

YORUMLAR
  Kısa bir sonbahar tatili yapmak isteyenler için en güzel 10 yer...
Kısa bir sonbahar tatili yapmak isteyenler için en güzel 10 yer...