Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Ali Koç'un eşinin adı ne | Nereli | Instagram hesabı var mı | Ne işle uğraşıyor | Kaç çocukları var | Ali Koç'un ailesi

A24.com.tr » spor » Ali Koç'un eşinin adı ne | Nereli | Instagram hesabı var mı | Ne işle uğraşıyor | Kaç çocukları var | Ali Koç'un ailesi
Ali Koç'un eşinin adı ne | Nereli | Instagram hesabı var mı | Ne işle uğraşıyor | Kaç çocukları var | Ali Koç'un ailesi

Medya karşısında yer almayı pek sevmeyen Ali Koç'un eşi oy kullandığı esnada basının ilgi odağı oldu peki Ali Koç'un eşi kimdir? kaç yaşında nereli ne işle uğraşıyor

Ali Koç'un eşi Nevbahar Demirdağ bu güne kadar basında pek yer almayan bir kadın olmasına karşın Ali Koç'un Fenerbahçe başkanlığına adaylık sürecinde ve özellikle oy kullanılması aşamasında basın önüne çıkması ile merak konusu oldu Peki kimdir Nevbahar Demirdağ?

Fenerbahçe Spor Kulübü tarihi bir başkanlık seçimine tanıklık ederken başkan adayı Ali Koç, rakibi Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık iktidarına son vererek sarı lacivertli kulübün 33. başkanı olmak için büyük bir çekişmenin içine girdi.

2 Nisan 1967 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ve soyadı gibi ‘Koç’ burcu olan Ali Koç, Türkiye’nin en önemli işadamlarından Rahmi Koç’un, rahmetli Mustafa Koç ve Ömer Koç’un ardından ailenin en küçük oğlu.

Londra’da Harrow School’da okuyan ve 1985’te mezun olan Ali Koç, 1989 yılında ABD Houston Teksas’taki Rice Üniversitesi’ni tamamladı. Amerika’da çeşitli kuruluşlarda görev alan Koç, ABD Boston, Massachusetts Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisansını yaptı.

Sonrasında Türkiye’ye dönen Koç, aile şirketi olan Koç Holding AŞ yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı olarak görev yaparken 1986’da Otosan A.Ş. Ford Motor Company’nin ortaklığı ile otombil montaj hattında çalıştı.

1987-1988 seneleri arasında yazlarında Koç Holding, A.Ş. Otomotiv Grubu’na bağlı olarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. 1990 yılı yazında J.P. Morgan, New York, NY stajerlik yaptı.

1990-1991 seneleri arasında American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı’na dahil oldu. 1991-1992 seneleri arasında Ramerica International Inc.’da koordinatör, 1992-1994 seneleri arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda analist olarak görev yaptı.

1997-2000 seneleri arasında Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı’na bağlı yeni iş geliştirme koordinatörü vazifesinde bulundu. 2000 senesinden beri Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Koç Holding A.Ş.Yeni İş Geliştirme Koordinatörüdür.

2006 senesinden beri Koç Holding kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanlığı vazifesini yürütmektedir. 2008 yılı Ocak ayından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Koç, 2009 senesinden bu yana Tüpraş yönetim kurulu üyesidir.

Ali Koç, TÜSİAD'da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

1992 yılında askerliğini yapan Ali Koç, 2005 yılında Nevbahar Demirağ ile dünyaevine girdi. Ali Koç’un Leyla Koç ve Kerim Rahmi Koç adında bir kızı ve bir de oğlu bulunuyor.

ALİ KOÇ'UN EŞİ NEVBAHAR DEMİRAĞ KİMDİR?

43 yaşındaki Demirağ'ın annesi 1970 yılının Türkiye Güzellik Kraliçesi Afet Tuğbay, babası AND Film'in patronu Turgut Demirağ. Nevbahar Demirağ ilkokuldan üniversiteye kadar, tüm eğitimini Amerika'da yaptı. Üniversiteyi bitirdikten sonra da Türkiye'ye dönmeyip, Los Angeles'ta yaşamına devam etti. Nevbahar Koç, sanatın her türüyle yakından ilgilenen bir isim. Özellikle önemli resim sergilerini kaçırmıyor. KÜSAV'ın (Kültür Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı) başkanı olan kayınvalidesi Çiğdem Simavi'nin açtığı sergilerin de gediklisi. Spora büyük ilgisi olan Nevbahar Demirağ Koç, tenis oynamayı, yüzmeyi ve uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyor.

FENERBAHÇE HİKAYESİ

Ali Koç ağabeyi Mustafa Koç ile beraber 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. 2004-2017 arası derneğin başkanlığını yaptı. İlk kez 2006'da Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na giren Koç, Aziz Yıldırım’ın listesinde asbaşkanlığa kadar yükseldi ve iki dönem görevde kaldı. Koç’un yöneticilik yaptığı 2006-07 sezonunda Fenerbahçe’nin 100. yılında futbol takımı şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ali Koç’un 1907 Fenerbahçe Derneği başkanlığı sırasındad 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftalarında 1907 Fenerbahçe Derneği, 1907 UNIFEB üyeleri ve binlerce Fenerbahçeli taraftarlar ile Anıtkabir ziyaretlerine katılması ile medyada yer buldu.

Aynı zamanda 2016’da 1907 Fenerbahçe e-Spor takımı kurdu. Ali Koç başkan olması durumunda e-spor takımının tamamen kulüp bünyesine alınacağını açıklarken 2004 sonrasında UNIFEB ile Anıtkabir ziyaretleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda 1907 Tribünü oluşturulması, kulüp tarihini işleyen Asr-ı Fener adlı eserin yayımlanması, “Fenerbahçe Destanı” adlı tiyatronun Anadolu’nun muhtelif yerlerinde gösterilmesi dernek başkanlığı döneminde faaliyete geçen şeylerdi.

TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLDU

Taraftarla arasındaki bağ çok kuvvetli olan Ali Koç, tribün gruplarının neredeyse tamamınının büyük desteğini kazanmayı başardı.

Futbolcu, taraftar ve Fenerbahçe yönetimi arasında köprü görevini başarıyla yerine getiren Koç, kısa sürede bütün Fenerbahçe camiası ve diğer kulüp taraftarlarının da sevgisini kazanmayı başardı.

Aziz Yıldırım'ın hapse girdiği 3 Temmuz Şike Soruşturması sürecinde Yıldırım'ı savundu. “Adalete Fener Yak” kampanyası için toplanan 500 binden fazla imzayı dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim etti.

AZİZ YILDIRIM VELİAHTI OLARAK GÖSTERDİ AMA…

Yönetim kuruluna girdiği günden bu yana Aziz Yıldırım sonrası dönemin başkan adayı olarak görülen Koç, 24 Ekim 2016 günü Haziran 2018’deki seçimlerde aday olacağını açıkladı. Aziz Yıldırım’ın yargıdaki durumu sonrasında ve 2013 sonrasındaki genel kurullarda başkanlık için adı geçen isimdi.

2014'te “Benden sonra burada böyle çapulcular olacaksa yandık. Onun için Ali Koç’a rica ettim. Bıraktığım gün aday olacak, söz verdi. Onun için çapulculara burada yer yok” diyen Aziz Yıldırım, Koç'un başkan adaylığını ilan etmesi sonrası ona olan desteğini çekti.

Fenerbahçe başkanlığının küçüklük hayali olduğunu söyleyen Koç, 24 Ekim 2016 günü Haziran 2018’deki seçimlerde aday olacağını açıkladı.

Bir son sonra Fenerbahçe hisseleri seans açılış itibarıyla en çok değer kazanan endeks hisseleri arasına girdi. Koç 21 eylül 2017’de başkan adaylığını resmen açıkladı.

ALİ KOÇ’UN YÖNETİM LİSTESİ

Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin,Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan

 

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler