A24.com.tr » yaşam » Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Mansur Yavaş, Ankara'nın Başkent oluşunun 101. Yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Özel: “Kurtuluşun ve kuruluşun sembolü”

Resepsiyona, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve birçok milletvekili, diplomatik misyon temsilcileri de katıldılar.

Resepsiyonun açılışı, Ankara'nın tarihine dair bir video gösterimi ile başladı. Resepsiyona katılım sağlayamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel mesajlarını iletti. Özel mesajında, “13 Ekim 1923’te alınan bu tarihi karar, sadece yeni bir başkentin ilanı değil, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Anadolu’nun kalbinde inşa edilen başkentimiz, kurtuluşun ve kuruluşun sembolü olmuştur” diye belirti.

“Ankara, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin kalbi”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı konuşmada, Ankara'nın başkent olma sürecinin sadece bir coğrafi konum tercihi değil, bağımsızlık mücadelesinin ve yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin inşa sürecinin simgesi olduğunu belirtti. Kentin 1290 yılından itibaren 'Ahi Cumhuriyeti Başkenti' olduğunu aktaran Yavaş, "Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı bu şehirden yönetti ve bu yüzden Ankara, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin kalbi oldu. 13 Ekim 1923'te başkent ilan edilmesi sadece bir şehrin başkent yapılması değil, yeni Cumhuriyet'in modern, bağımsız ve çağdaş kimliğinin bir ifadesiydi. Ankara, Türkiye'nin çağdaş uygarlık yolundaki simgesi olarak bu misyonu üstlendi ve Türkiye'nin tarihindeki dönüm noktalarının merkezi haline geldi" diye konuştu.

YORUMLAR
  İşte madde madde yeni anayasa teklifi l Anayasa teklifinin tam metni yayınlandı
İşte madde madde yeni anayasa teklifi l Anayasa teklifinin tam metni yayınlandı