Arena'da Liderlikte Yeni Bir Dönem Başlıyor!
Saat: 13:54

Teknoloji dağıtım şirketlerinden Arena’da önemli bir liderlik değişimi gerçekleşti.
Arena CEO’su Serkan Çelik 11 milyar doları aşan hacmi ile Dünyanın en büyük 7. teknoloji dağıtıcısı olan Redington’un 40’dan fazla ülkeyi kapsayan Türkiye, Afrika, Mısır ve Orta Asya (TAEC) Bölge CEO’luğu görevine atandı.
Arena’nın yeni CEO’su ise 2018 yılından bu yana Arena’da CFO ve 2020 yılından itibaren Ürün Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu GMY olarak görev yapan Kerem Günay oldu. Kerem Günay’ın liderliğinde Arena, inovatif iş modelleriyle büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam edecek.
Arena CEO’su Serkan Çelik, 11 milyar doları aşan hacmiyle Dünyanın en büyük 7. teknoloji distribütörü olan ve önümüzdeki 3 yıl içinde Dünya’nın ilk 5’i arasına girmeyi hedefleyen Redington’un 40’dan fazla ülkedeki tüm faaliyetlerini içeren Türkiye, Afrika, Mısır ve Orta Asya (TAEC) Bölgesi CEO’luğu görevini üstleniyor. Ayrıca, Serkan Çelik, Arena’daki görevine Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek.
Türkiye’nin lider teknoloji sağlayıcısı Arena, CEO’luk görevine uzun yıllardır sektörde önemli tecrübeler edinen Kerem Günay’ı atadı. Arena’daki CFO ve GMY görevleriyle şirketin finansal, operasyonel, ürün yönetimi ve pazarlama süreçlerine yön veren Günay, 2025 yılı itibarıyla genel müdürlük koltuğunu Serkan Çelik’ten devralacak.
Kerem Günay, Arena’daki görevi boyunca şirketin finansal ve operasyonel süreçlerine yenilikçi bir bakış açısı kazandırarak başladığı CFO görevine, 2020 yılından itibaren Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuyla devam etti. Bu süreçte Arena’nın büyüme stratejilerine yön veren Günay, yeni görevinde Arena’nın sektördeki öncü konumunu daha da ileri taşımayı, sürdürülebilir başarılarla desteklemeyi ve teknoloji sektörüne yön veren projelere imza atmayı hedefliyor.
Kerem Günay Kimdir?
2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Kerem Günay, 2002–2010 yılları arasında PricewaterhouseCoopers’ta çalışarak çok sayıda yerli ve yabancı firmaya vergi ve finansal danışmanlık hizmeti verdi. 2010 yılında Vodafone Türkiye’ye katılan Günay; Vergi, Hazine, Kredi Riski, Finans Operasyonları, Muhasebe, Gelir Güvencesi, Finansal Planlama, Raporlama ve Yatırımcı İlişkileri gibi birçok kritik iş alanının yönetimini üstlendi.
1 Temmuz 2018 itibarıyla Arena bünyesine Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Günay, 2020 yılından itibaren Ürün Yönetimi ve Pazarlama’dan Sorumlu GMY olarak görevini sürdürmektedir. SMMM unvanına sahip olan Günay, Kadir Has Üniversitesi’nden Bankacılık ve Finans alanında doktora derecesine sahiptir. Vodafone döneminde edindiği çok yönlü bilgi birikimi ve deneyim, Arena’daki liderlik yolculuğunun güçlü temelini oluşturmuştur.