A24.com.tr » yaşam » AstraZeneca Türkiye'den TOÇEV'in gençlere yönelik yaz kamplarına destek

AstraZeneca Türkiye'den TOÇEV'in gençlere yönelik yaz kamplarına destek

AstraZeneca Türkiye'den TOÇEV'in gençlere yönelik yaz kamplarına destek

AstraZeneca Türkiye, son olarak gençlere yönelik düzenlenen yaz kampları için TOÇEV ile anlamlı bir iş birliği yaptı.

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden AstraZeneca, yalnızca ilaç geliştirme ve sağlığın hizmetine sunmakla sınırlı kalmıyor, topluma fayda sağlayan ve gençlerin gelişimine katkıda bulunan projeler geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Gençlik çağındaki bireylerin sağlığını olumlu yönde etkilemeye yönelik hayata geçirdiği küresel çaptaki Genç Sağlığı Programı ile yeni çalışmalara imza atan AstraZeneca Türkiye, bu kapsamda son olarak TOÇEV'in (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) gençlere yönelik düzenlediği yaz kamplarına çalışanlarının gönüllü katılımı ile destek oldu.
 
İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran Beldesi'ndeki Afacan Gençlik Evi'nde AstraZeneca Türkiye'nin desteği ile düzenlenen kamplarda eğitime erişimi sınırlı olan gençler, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konularında farkındalık kazanarak sağlıklı yaşam becerilerini geliştirme imkânı buldu. 18-24 yaş arası 26 genç ve 12-15 yaş arası 34 gencin katıldığı kamplara AstraZeneca Türkiye'nin çalışanları da gönüllü olarak katılım gösterdi.
 
AstraZeneca Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz yaptığı açıklamada, “Gençlik dönemi, bireylerin yaşam boyu sürecek sağlıklı alışkanlıklar kazanmaları için en kritik dönemlerden biri. Dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları, yalnızca genel sağlık durumu için değil, aynı zamanda kronik hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürülmesi açısından da büyük önem taşıyor. Bu nedenle AstraZeneca olarak gençlerin sağlıklı bir geleceğe adım atmalarını desteklemek amacıyla uzun yıllardır bu alanda çeşitli çalışmalar yürütüyor ve genç sağlığına yönelik projelere aktif olarak katkı sağlıyoruz. Son olarak TOÇEV ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile de gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına destekte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
 
TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Dilek Ültanır ise açıklamasında şunları söyledi: “Gençlerimizin eğitim, sağlık ve sosyal gelişimlerini desteklemeye yönelik çalışmalarımızda, toplumun tüm paydaşlarıyla iş birliği yapmanın önemine inanıyoruz. AstraZeneca Türkiye'nin değerli katkıları ve çalışanlarının gönüllü katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu yaz kampları eğitime erişimi sınırlı gençlerimiz için unutulmaz bir deneyim oldu. Bu iş birliği sayesinde gençlerin sadece keyifli zaman geçirerek sosyal beceriler kazanmalarını sağlamakla kalmadık fiziksel sağlıklarını nasıl koruyacakları konusunda da bilgilendirdik. Bu bilgiler gençlerimizin gelecekte daha güçlü ve sağlıklı bireyler olmalarına katkı sağlayacak.”
 
Gençler kamplarda kendilerini şu alanlarda geliştirme fırsatı buldu:

- İlk Yardım Eğitimi: Sağlık uzmanları tarafından verilen bu eğitimde gençler, tehlikeler ve kazalar karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildi.

- Beslenme Eğitimi: Uzman diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından verilen eğitimlerle gençler besin gruplarını tanıyarak dengeli ve sağlıklı öğünler hazırlamayı öğrendi.

- Fiziksel Aktivite Programları: Spor eğitmenleri eşliğinde, günlük egzersiz programları ve spor aktiviteleri düzenlendi. Gençler yoga, pilates, aerobik gibi aktivitelerle vücutlarını esnetirken su sporları ve doğa yürüyüşleri gibi açık hava etkinlikleriyle de doğayla iç içe vakit geçirdi.

- Sağlık ve Farkındalık Seminerleri: Sağlık profesyonelleri tarafından verilen seminerlerle gençler sağlıklı yaşamın önemi ve uzun vadeli etkileri hakkında bilinçlendi.

YORUMLAR
  Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?
Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?