A24.com.tr » ekonomi » AstraZeneca'nın 180 Derece Orta Doğu ve Afrika Tersine Mentorluk Programı Başladı

AstraZeneca'nın 180 Derece Orta Doğu ve Afrika Tersine Mentorluk Programı Başladı

AstraZeneca'nın 180 Derece Orta Doğu ve Afrika Tersine Mentorluk Programı Başladı

AstraZeneca, 180 Derece Orta Doğu ve Afrika Tersine Mentorluk programıyla farklı kültürlerdeki ve kuşaklardaki çalışanlarını bir araya getiriyor.

AstraZeneca’nın çalışanlarına yönelik uyguladığı ve Evrim Kuran Danışmanlık tarafından tasarlanan “180 Derece Tersine Mentorluk” uygulamasının Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde dördüncü turu başladı. 6 ay sürecek olan programda, AstraZeneca’nın çalışanlarından seçilen genç mentorlar, üst düzey yöneticilere mentorluk yapacak.

İlk olarak, AstraZeneca Türkiye’de 2016 yılında hayata geçirilen ve o zamandan bu yana başarıyla uygulanan 180 Derece Tersine Mentorluk programı, AstraZeneca Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde en iyi uygulamalardan biri seçilmesinin akabinde, 2021 yılından itibaren AstraZeneca’nın Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki organizasyonlarında da uygulanmaya başladı.

2021 yılında yapılan ilk turdan bu yana 139 mentee ve 477 mentorun katılım sağladığı programa, bu yıl Türkiye dışından NEMAG (Yakın Doğu Mağrip), Mısır, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’dan mentee ve mentorlar da katıldı. Bu yılki dördüncü tura katılacak 128 mentor ve 40 mentee’ye eğitimler; kuşak araştırmaları, organizasyonel çekicilik, çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık (DEI) çalışmaları yapan Evrim Kuran Danışmanlık Kurucusu Evrim Kuran tarafından verildi.

4 seanstan oluşan programın 3 ana gündem maddesi “psikolojik güvenlik”, “inovatif fikirler için çeşitli ve kapsayıcı iş iklimi oluşturmak” ve “yapay zekâ okuryazarlığı için dijital yetkinlikler” olurken 4. gündem maddesi seçmeli olarak tasarlandı. Ekipler; “liderlikte güven”, “kariyeri yeniden tanımlamak”, “çalışan işveren ilişkisinde radikal dönüşüm”, “zindelik çağı” ve “iş-özel hayat dengesi” konularından birini seçilebiliyor.

“Değişen dünyaya daha hızlı uyum sağlamamıza katkıda bulunuyor”

Tersine mentorluğun, AstraZeneca’nın insan odaklı çalışma kültürünün bir parçası olduğunu söyleyen AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan da “Genç mentorlarımız, farklı yaklaşım ve bakış açılarıyla değişen dünyaya daha hızlı uyum sağlamamıza katkıda bulunuyor. Gençlerin yöneticilere mentorluk yapması, sadece nesiller arası bilgi akışını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kurumsal empati ve anlayışı da güçlendiriyor. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı merkeze alan bu uygulamamız, çalışanlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimlerine de katkı sağlarken onların AstraZeneca’daki kariyer yolculuklarını hızlandırmalarına imkân tanıyor. Geleceğin liderlerini şekillendiren bu dönüşüm sürecinin bir parçası olmak bizim için büyük bir gurur.” şeklinde konuştu.

“Genç çalışanlar, deneyimli yöneticilere akıl hocalığı yapıyor”

Evrim Kuran Danışmanlık Kurucusu Evrim Kuran ise AstraZeneca için özel tasarladıkları “180 Derece MEA Tersine Mentorluk” uygulaması hakkında şunları söyledi: “Tersine mentorluk programlarında bilindik mentorluğu ters yüz ediyoruz. Yeni jenerasyon çalışanların, üst kuşaktan deneyimli yöneticilere tüketimin yeni dünyası, yeni nesil iletişim ve yeni iş yapma biçimlerine dair iç görülerini aktardığı tersine mentorluk programlarımızı AstraZeneca ile uzun yıllardır yürütüyoruz. Bu programların hem genç mentorlar hem deneyimli mentee’ler hem de AstraZeneca için sunduğu faydaları ölçümleyerek yol almanın keyfini birlikte yaşıyoruz.”

YORUMLAR
  Daha önce hiç duymadığınız farklı bilgiler...
Daha önce hiç duymadığınız farklı bilgiler...