Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Atiba Hutchinson Kimdir? Nereli, kaç yaşında

A24.com.tr » spor » Atiba Hutchinson Kimdir? Nereli, kaç yaşında
Atiba Hutchinson Kimdir? Nereli, kaç yaşında

Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Atiba Hutchinson Trabzonspor karşılaşmasında attığı son dakika golüyle takımına 3 puanı kazandırdı. Peki Atiba Hutchinson Kimdir? Nereli işte detaylar...

 Atiba Hutchinson Kimdir Hayatı Kariyeri hakkında bilgiler. 2012-2013 sezonun başında Beşiktaş, Türkiye’de ender görülen bir biçimde FEDA diyerek yeni yapılanmaya gitti. Büyük külfeti olan oyunculardan, ‘’Feda’’ demeleri, yani ücretlerinde indirime gitmeleri istendi ve ücreti yüzünden takımdan ilk ayrılan Alman Dinamo Fabian Ernst oldu. İşte Feda sezonunda Beşiktaş’ın çok gol yemesinin en büyük sebeplerinden biride, orta alanda ki bu ‘Dinamo’ eksikliğiydi. 2013-2014 Yaz Transfer Döneminde sürpriz bir şekilde takıma katılan Atiba Hutchinson bu sorunu çözmüş gibi gözüküyor şimdilik. Özellikle Ligde oynadıkları 4 maçta yalnız 2 gol yediklerini düşünürsek..

Atiba Hutchinson, 1983 yılında Kanada’nın, Ontario şehrinde yaşamına başladı. Çocukluğunun ilk yılları, o yıl Kanada’da yaşayan her zenci çocuk gibi zorlu geçti. Özellikle ırkçılık olayların yavaş yavaş kaybolmaya başladığı gençlik yıllarını ise, spor olarak daha çok basketbolla ilgilenerek geçirdi. Öyle ki; Okuduğu lisede, Pivot pozisyonunda oynuyor, takımın kaptanı ünvanına erişiyordu. Lisesinin basketbol takımıyla, Kanada’da başarıdan başarıya koşan Atiba, belli bir dönem sonra, fiziksel gelişiminin yavaşlaması sonucu basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Pivot pozisyonuna göre boyu kısa kalıyordu, basketbolda ki diğer pozisyonları oynamasını ise bilmiyordu. Ancak bu onun için Spor hayatının sonu olmadı. Kanada’da 2. hatta 3. sırada gelen Futbol onun için hala bir seçimdi. 2003 yılında, yani Atiba 20 yaşında iken, ilk futbol kulübüne girmeyi başardı. Bu yaş, futbola başlama yaşı olarak inanılmaz geçti ve yaşıtlarının seviyesine erişebilmesi için çok çalışması gerekecekti. Ve Atiba çok çalıştı, Kanada’da bir anda en önemli orta sahalardan biri konumuna geldi. Basketbola göre kısa olan boyu, Futbol için uzun sayılırdı. Orta saha’nın defansif bölgesinde oynuyor, adeta top geçirtmiyordu.



1 yıl sonra yolu İsveç’e düştü Atiba’nın, Östers IF takımı onun Kanada dışında spor yaptığı ilk kulüp oluyordu. İsveç’e de çabuk alıştı Atiba. Takımına bir anda enerji getirdi ve İsveç’te oynadığı 6 ayda adından oldukça söz ettirdi. Bu 6 aydan sonra ülkenin en büyük takımlarından Helsinborg’a transfer oldu. Bu kulüpte ilk golünü attı, ilk kupasını kaldırdı.. Daha bir çok ilkini bu kulüpte yaşadıktan sonra, Danimarka’nın Copenhag takımına geçti. Burada tam 4 yıl boyunca taraftarın sevgilisi olduktan sonra, hedefini daha da büyülterek Hollanda’nın köklü, Avrupa’nın önde gelen takımlarından PSV’e geçti. Psv’de pek iyi performans gösteremedi, zira sakatlıklar bir türlü peşini bırakmıyordu. Bu sezonda, ülkemizin takımlarından Beşiktaş’a gelerek, kariyerinde önemli bir adım attı.
Atiba Hutchinson
Atiba Hutchinson

1,5 yıldır gösterdiği performansla profesyonellik nasıl olur bizlere gösterdi. Takımın dinamosu ve müfettiş Gadget her tarafı uzuyor :).

Atiba Hutchinson Kariyeri(Oynadığı Takımlar)
2013/2014 2014/2015 Beşiktaş
2009/2010 2012/2013 PSV Eindhoven
2005/2006 2008/2009 FC Copenhagen
2003/2004 2004/2005 Helsingborgs IF
SC Toronto 2003/2004
Helsingborgs IF 2003/2004
Öster s 2002/2003
York Region Shooters 2002/2003


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler