Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

BALİ PADEL OPEN'DA ATAKAN RÜZGARI

A24.com.tr » spor » BALİ PADEL OPEN'DA ATAKAN RÜZGARI
BALİ PADEL OPEN'DA ATAKAN RÜZGARI

Türk padelinin uluslararası arenada dikkat çekmesini sağladı…

"Tanrıların Adası" olarak nitelenen Endonezya’nın egzotik Bali Adası’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bali Padel Open, gerçekleştirildiği 21-23 Haziran tarihleri arasında heyecan dolu karşılaşmalara sahne oldu. Dünyanın en iyi padel akademilerinden biri olan Bali Padel Academy'de gerçekleştirilen Turnuva, izleyicilere muhteşem bir atmosfer sunarken, internet üzerinden ve Asya'daki bazı televizyon kanallarından da canlı yayınlanarak geniş izleyici kitlelerine ulaştı.

Kadınlar Altın, Gümüş, Bronz ve Erkekler Altın, Gümüş, Bronz kategorileriyle Usta Erkekler kategorisi olmak üzere toplam yedi kategoride birçok ülkeden 250'den fazla sporcunun en iyi performanslarını sergilemek için mücadele ettiği Turnuva’ya bu yıl ilk kez bir Türk sporcu da katıldı. İzmirli sporcu Atakan Özuysal ile Güney Afrikalı partneri Daniel Coetsee, güçlü rakiplerine karşı başarılı bir performans sergileyerek, “Gold Erkekler” kategorisinde finale yükseldiler. Finale kadar gelerek büyük bir başarı gösteren ekip, turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Bali’deki turnuvada final oynayarak gururumuz olan İzmirli Özuysal ile partneri Daniel, bu sonuçla birlikte Türk padelinin uluslararası arenada dikkat çekmesini sağladı.

ATAKAN ÖZUYSAL: FİNAL OYNAMAK ÇOK GURUR VERİCİYDİ

Bali’de gururumuz olan İzmirli Atakan Özuysal, turnuva sonrası yaptığı özel açıklamada şunları söyledi: "Çok güzel bir atmosferdi. Burada uluslararası bir turnuvada finale çıkmak beni çok mutlu etti. Yüzlerce taraftarın desteği ile merkez kortta final maçı yapmak çok gurur vericiydi. Bu turnuvayı ikinci bitirmiş olabilirim ama ileride ülkemizin de bu sporda gelişeceğine inanarak güzel şeyler yapacağımızı umuyorum. Bali Padel Open, padel sporunun tanıtımına ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağladı. Turnuva ve organizasyon gerek biz sporculara gerekse de izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Bali Padel Academy'nin mükemmel tesisleri ve organizasyon becerileri, turnuvanın sorunsuz ve keyifli geçmesini sağladı. Hem biz sporcular hem de izleyiciler organizasyondan büyük memnuniyet duyduk. Turnuvanın iki ay sonra Bali Adası'nda tekrar düzenlenecek olması ise biz sporcular kadar padel tutkunlarını da şimdiden heyecanlandırdı. Ben de tekrar Bali’ye gelerek turnuvaya katılıp, bu kez Türkiye’ye ‘altın madalya’ ile şampiyon olarak dönmek için mücadele etmek istiyorum. Önümüzdeki turnuvada daha fazla katılım ve daha büyük bir izleyici kitlesi olması bekleniyor. Padel sporunun bu hızlı yükselişi, gelecekte daha büyük turnuvalara ve daha fazla ilgiye yol açacak gibi görünüyor.

Özuysal'ın bu açıklamaları, tüm dünyada hızla yükselen ve Bali Adası'nda da büyük ilgi gören padel sporunun Türkiye'de de yaygınlaşacağına dair umutları pekiştirdi.

PADEL, TENİS İLE AYNI KURALLARA SAHİP

Atakan Özuysal dünya çapında milyonlarca insan tarafından oynanan ve her yıl sayısı giderek artan artan Padel sporu hakkında şu bilgileri verdi:

Padel, özellikle Meksika, İspanya ve Arjantin gibi İspanyolca konuşan ülkelerde popüler olan, squash ve badminton unsurlarını birleştiren bir raket sporu. Sadece çiftler halinde oynanan bu oyun, iç mekanlarda olduğu kadar dış mekanlarda da oynanabiliyor. Tenis ile aynı kurallara sahip olan Padel, üç set, her sette altı oyundan oluşuyor. Tenisten farklı olarak çevrelediği duvarlara (cam) çarpma hakkı bulunuyor. İkişerli takım (4 kişi) halinde oynanıyor. Teller ile çevrili alanın açık kapıları bulunuyor. Eğer oyuncu gerek görür ise kapıdan çıkma şansı var, bu da oyunu daha heyecanlı ve devamlı kılıyor.”


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Çok Okunanlar
28.06.2024
28.06.2024