A24.com.tr » yaşam » Demokrasi nöbeti bu gece sona eriyor

Demokrasi nöbeti bu gece sona eriyor

Demokrasi nöbeti bu gece sona eriyor

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana devam eden demokrasi nöbeti bu gece sona eriyor.

Yaklaşık 1 aydır devam eden demokrasi nöbetlerinin son gününe geldik. 25 gündür meydanları boş bırakmayan halk bugün son kez toplandı.

Beştepe'deki Külliye'nin bahçesine halk adeta akın etti. Erdoğan'ın konuşmasından önce Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından dua edildi. Erdoğan ve devlet erkanı Kur'an-ı Kerim'i ayakta dinledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap ediyor..

"Sadece Türkiye'nin değil, gönüllerin başkenti Ankara'dan tüm vatandaşlarımı selamlıyorum. Bizler asla hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz."

"15 Temmuz Ankara’nın da kurtuluş günüdür. Halkımız darbecilerin heveslerini kursaklarında bıraktı. Pazar günü milletimiz Yenikapı’da bir destan yazdı. Demokrasinin yeni kapısı açıldı. Demokrasi nöbetlerinin finalini burada, Ankara’da yapalım istedik. Milletimiz hala meydanları bırakmak istemiyor. Demokrasimize her gün, her saat sahip çıkacağız. İhanetin nereden geleceği belli olmuyor."

15 TEMMUZ ANKARA'NIN KURTULUŞ GÜNÜDÜR
Ankara, ülkemizde adeta kurtuluş günü olmayan ender şehirlerimizden biriydi. 15 Temmuz, Türkiye'nin tamamıyla birlikte Ankara'nın da kurtuluş günüdür.

BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI
Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Sayın Cumhurbaşkanım, 15 Temmuz'daki liderliğiniz için size şükranlarımı sunuyorum. Aziz kardeşlerim sizler demokrasi kahramanlarısınız. Sizler İkinci İstiklal Harbi'nin kahramanlarısınız.

15 Temmuz gecesi çok çetin bir imtihandan geçtik. Millet sayesinde Türkiye uçurumun kenarından döndü. O gece iradenizi, demokrasiyi hedef alan hain kalkışmaya cevabı tam burada, Beştepe'de sizler verdiniz. Kızılay'da, kahraman Kazan'da, Gölbaşı'nda sokak sokak, cadde cadde milli iradeyi yok etmeye kalkışanlara, FETÖ'cü katillere dersini verdiniz.

Şehitlerimize gazilerimize söz veriyoruz. En ağır cezayı alacaklar. Kurumlarımız bu mikroplardan temizlenecek. Yeni vesayet odaklarının yeşermesine de asla müsaade etmeyeceğiz.

 

YORUMLAR
  Oscar Ödülleri'nin unutulmaz anları
Oscar Ödülleri'nin unutulmaz anları