A24.com.tr » yaşam » DENİZLİ'DE EĞİTİME KADIN ELİ

DENİZLİ'DE EĞİTİME KADIN ELİ

DENİZLİ'DE EĞİTİME KADIN ELİ

Denizli Eğitim Gücü Sendikasında bayrak değişimi yaşandı. Türkiye’nin ilk ve tek apolitik sendikası Eğitim Gücü Sendikasının Denizli İl Temsilcisi Osman DAĞLI, görevini Gülay ÇETKİN’e devretti.

Yaptığı işe incelik, nezaket katan, merhameti yanında taşıyan, mücadelesine dört kolla sarılan azimli, cesur kadınlarımız, eğitimi de ileriye taşımakta öncülük edecekler.

Gülay ÇETKİN; ” 2021 yılında ilk apolitik sendika olarak kurulan Eğitim Gücü Sen kadın kolları gibi kurullar oluşturmamış, kadınlar da bu mücadelenin bizzat içinde olmuş, omuz vermiştir. Sendika tüzüğümüzde teşkilatlarımızda %30 kadın yönetici bulundurma zorunluluğu vardır. Ancak bugün bakıldığında sendikamızın il temsilcileri arasında büyükşehirlerin temsilcileri çoğunlukla kadındır. Nüfusa oranlarsanız aslında %60-70’lik bir kesimi kadınlarımız yönetiyor. Kadınları işin sözünde değil özünde gördük.” Dedi.

Kadınlarımız,  bulundukları ortamı güzelleştiren, güçlendiren varlıklardır diyen ÇETKİN, kuvvetle muhtemel Denizli’de eğitim sendikaları açısından bakarsak ilk ve şu anki yönetimleri içinde tek kadın il başkanı olduğunu ifade etti. “Sendikamız kurulduğundan beri apolitik çizgisinden ve kuruluş amacı olan sadece eğitim çalışanlarının haklarını savunmak ve iyileştirme mücadelesinden sapmamıştır. Kısa sürede saha da bu samimi gayretimize şahit oluş ve ciddi bir teveccüh göstermiştir. Denizli’de de sahanın sesi olmaya gayret ettik, sorunların çözümleri için mücadele ettik, güzel sonuçlar aldık.”

Devam edeceğiz!

Eğitim Gücü Sendikasının il bazındaki çalışmalarına vurgu yapan ÇETKİN” Denizli’de söylenmeyenleri söyledik, yazılmayanları yazdık. Görmezden gelmedik. Haksızlıkları çözümsüz görmedik çözdük. Yılmadık, korkmadık. Hukuk Devletinde hukuktan daha büyük güç görmedik, siyasete, ideolojilere, üs değerlerimize sırtımızı yaslamadık sadece hukukla mücadele ettik. Başardık ve başarmaya da devam edeceğiz.” dedi

Gülay ÇETKİN kimdir?

1986 Denizli Çivril doğumlu olan ÇETKİN, ilk, orta ve lise eğitimini Çivril’de tamamladı . Lisans  eğitimini de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik’te yapan ÇETKİN, Samsun’un değişik ilçelerinde ve Uşak’ta Psikolojik Danışman olarak çalışmış, 2019’dan beri de Denizli’ görev yapmaktadır.

YORUMLAR
  Bir zamanın ünlüleri şimdi ne yapıyor?
Bir zamanın ünlüleri şimdi ne yapıyor?