A24.com.tr » yaşam » Drift Pistine İlk Kazma Vuruldu

Drift Pistine İlk Kazma Vuruldu

Drift Pistine İlk Kazma Vuruldu

Mamak Belediyesi, Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda inşa edilecek Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi’nin yapımına başladı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 56 dönümlük alanda hayata geçirilecek projenin başlangıç çalışmasına katılarak, projenin startını verdi.

Arazi tesviye çalışması başlayan alanda incelemelerde bulunan Başkan Şahin, “Niyet edeceksiniz, başlayınca da kazmayı vurup, işi bitireceksiniz. Gençlere verilmiş bir sözümüz vardı, gereğini yaptık. Drift Pisti ve Okçuluk Tesisimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapacak

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim çalışmaları sırasında gençlere söz verdiği ve geçtiğimiz hafta da arazi çalışmalarını yerinde incelediği Drift Pisti ve Okçuluk Tesisi’nin yapımı için düğmeye bastı.  Mamak’a ve Ankara’ya nefes aldıracak, motor sporlarına gönül verenlerin heyecanını artıracak Drift Pisti ve Okçuluk Tesisi’nin yapımına başlandı. Pist tamamlanınca gençler güvenli bir alanda istedikleri gibi drift yapabilecek. Pist ulusal ve uluslararası şampiyonalara, mahalli yarışmalara ve drift festivallerine ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip olacak.

Motor sporlarına gönül verenlerin yeni adresi Mamak

Gençleri ve motor sporlarına gönül verenleri heyecanlandıran projenin hafriyat alımları başladı. Arazi tesviye çalışmalarına da başlanan drift pisti,  projenin doğal görünmesi için arazinin doğal morfolojisi kullanılarak tribünleştirilecek. Proje kapsamında arazi tesviye çalışmalarının tamamlanmasıyla,  tribünlerin bulunduğu alanların betonları dökülecek ve otopark inşaat çalışmalarına başlanacak.

Mamak Markası

Drift pistinin yarış dünyasındaki uluslararası standartlara uygun bir şekilde yapılacağını kaydeden Başkan Şahin, projenin oto sporları ve motor sporlarında Mamak’ı marka yapacağını belirtti. Seçim döneminde gençlere verdikleri sözü yerine getirdiklerinin de altını çizen Başkan Şahin, “Seçim döneminde gençlere söz vermiştik. Bir gün trafik lambasında durduğumda gençler, ‘Başkanım bize bir söz vermiştin, drift pisti sözü’ dedi. Göreve gelir gelmez de gençlerimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Caddelerimizi güvenli hale getirirken, gençlerimizin kendi canlarını tehlikeye atmalarının önüne geçeceğiz. Çalışmalarımıza başladık. Gençlerimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Heyecan ve adrenalin bir arada

Pist aynı zamanda araç tanıtım lansmanları, otomobil kulüplerinin buluşmaları, yedek parça aksesuar fuarları, otomobil festivalleri,  ileri sürüş teknik eğitimleri, ağır vasıta sürüş eğitimleri, üniversitelerin elektrikli proje araç ve test yarışları ile otomobil odaklı alternatif birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde inşa edilecek. Gençlerin adrenalini yükselten aktiviteleri arasında yer alacak proje, otomobil ve motorlu sporlar için alternatif spor merkezi olacak.

56 dönümlük alanda yapımı başlanan projenin 20 dönümü profesyonel drift pisti olarak inşa edilecek. 36 dönümlük alanda da tribünler, showroom otopark, seyirci otoparkı, satış birimleri, wc, lavabo, oto bakım istasyonu, okçuluk tesisi poligonları ve rekreasyon alanı yer alıyor.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin yanlarında çalışanlar ile yaşadığı polemikler
Ünlü isimlerin yanlarında çalışanlar ile yaşadığı polemikler