A24.com.tr » eğitim » Ekolojik Köy, Üniversite Öğrencilerine Kampüs Oldu

Ekolojik Köy, Üniversite Öğrencilerine Kampüs Oldu

Ekolojik Köy, Üniversite Öğrencilerine Kampüs Oldu

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy’de staj eğitimi alan üniversite öğrencileri, meslek hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atıyor.

Mamak Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Ankara Üniversitesi Adli Biyoloji Anabilim Dalı, Adli Biyoloji Programı öğrencileri için yaz stajı Mamak Ekolojik Köy’de başladı.

Program kapsamında 20 öğrenci, Ekolojik Köy’de hem konaklıyor hem de bilimsel çalışmalar yapıyor. Öğrenciler bu stajla okullarında aldıkları teorik eğitimleri pekiştirirken, bilgileri pratiğe dönüştürerek meslek hayatları için tecrübe edinmiş oluyor.

Mamak Belediyesi ve Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Ankara Üniversitesi Adli Biyoloji Anabilim Dalı Adli Biyoloji Programı öğrencileri için yaz stajı başladı. Mamak Belediyesi’nin Gökçeyurt Mahallesinde bulunan Ekolojik Köy’de gerçekleştirilen staj programı kapsamında Adli Entomoloji stajı yapan öğrenciler, Adli Biyoloji nedir? Nasıl yürütülür?, Suçların nasıl yeniden yapılandırılacağı ve kan, DNA, parmak izleri ve diğer kanıtlar gibi fiziksel kanıtların nasıl analiz edileceğini uygulamalı olarak işledi.

A’dan Z’ye öğrencilere tüm imkanlar sağlandı

Sabah çok erken saatlerde kalkan öğrenciler, örnek kontrolü yaparak başlıyor güne. Ardından sırayla mıntıka temizliği, sabah sporu, kahvaltı ve yine örnek kontrolü yapan öğrenciler adeta kamp tadında çalışmalar yürütüyor. Öğrencilere Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Adli Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halide Nihal Açıkgöz öncülük ediyor. İki ay boyunca gerçekleştirilecek staj kapsamında öğrencilere, ulaşımdan konaklamaya, yemek öğünlerinden atölye çalışmalarını yaptıkları alanlara ve araştırmalarda kullanacakları kafeslere kadar tüm imkânlar Mamak Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy’ün, hem şehre yakın olması hem de köy ortamı doğallığı sunması bakımından bölge habitatının çok güzel olduğunu kaydeden Doç. Dr. Halide Nihal Açıkgöz, bölgedeki böcek çeşitliliğinin fazla olmasının akademik çalışma açısından çok önemli olduğunun da altını çizdi. Açıkgöz, Mamak Belediyesi’nin sağlamış olduğu imkânlar ve bilime sağladığı katkıdan dolayı da Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e teşekkür etti. 

YORUMLAR
  Mutlu kadın olmanın 10 yolu
Mutlu kadın olmanın 10 yolu