A24.com.tr » ekonomi » Endeavor girişimcileri Akbank ev sahipliğinde bir araya geldi

Endeavor girişimcileri Akbank ev sahipliğinde bir araya geldi

Endeavor girişimcileri Akbank ev sahipliğinde bir araya geldi

Endeavor Türkiye’nin Yönetim Kurulu, girişimcileri ve üyeleri, Akbank ev sahipliğinde geleneksel buluşmasını gerçekleştirdi.

Dünya çapındaki girişimcileri destekleyen en büyük girişimci ağı olan Endeavor’ın Türkiye ofisi, Yönetim Kurulu’nu, dernek üyelerini ve Endeavor girişimcilerini, Akbank ev sahipliğinde bir araya getirdi. 9 Ekim günü Feriye’de gerçekleşen etkinlikte, hızlı büyüyen girişimcilere mentorluk yaparak global şirketler haline gelmelerine destek olan Endeavor Türkiye’nin her yıl daha da güçlenen girişimcilik ağına vurgu yapıldı.

Etkinlikte konuşan Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, “Endeavor Türkiye olarak bu yıl, Türkiye’deki 17. yılımızı dolduruyoruz. Endeavor Türkiye’de bugüne kadar seçilmiş 78 girişimimiz bulunuyor ve girişimcilerimiz toplamda 1 milyar dolara yakın yatırım topladı, 20’ye yakın Endeavor Girişimcisi’nin şirket satışı gerçekleşti. 3 hafta önce İrlanda’da gerçekleştirilen Uluslararası Seçim Paneli’mizde Spyke Games de aramıza katıldı. Bu, bizler için gurur verici bir tablo. Endeavor ülkeleri arasında, girişimcilerimizle örnek gösterilen bir ekosistem haline geldik. Bu akşam burada bizimle yola çıkan ve başarı hikayeleri ile sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettiren girişimcimizle bir arada olmaktan mutluyuz.” dedi.

Dernek olarak hızlı büyüyen girişimcilere mentorluk yaparak global şirketler haline gelmelerine destek olmaya devam edeceklerine dikkat çeken Kurttepeli, “Kuruluşumuzdan beri birlikte yürüdüğümüz paydaşlarımızdan Akbank’ın bu geceye ev sahipliği yapması bizim için son derece değerli. Endeavor Türkiye adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Umarım bu verimli iş birliğimiz uzun yıllar boyunca devam eder” dedi.

2007 yılında Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı'nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak desteklediği Endeavor'ın yönetim kurulunda yer alan Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce de şunları ifade etti: “İnovasyonu ve girişimciliği teşvik etmek kuruluşumuzdan bu yana DNA’mızda yer alıyor. İnovasyon merkezimiz Akbank LAB ile iş ortağımız olan girişimciler ve banka içindeki tüm paydaşlarımızla birlikte fikirler geliştiriyor, bu fikirleri test ediyor ve uygulamaya alıyoruz. Endeavor Türkiye ile de girişimcilik ekosisteminin gelişimi için 17 yılı aşkın süredir güçlü bir iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Girişimci adayı üniversite öğrencileri için başlattığımız CaseCampus ve büyüme aşamasındaki girişimleri hızlandırmak için hayata geçirdiğimiz Boost The Future programları gibi pek çok çalışmayla girişim ekosistemini ileriye taşımaya devam ediyoruz. Uzun yıllara dayanan sürdürülebilir başarılarından dolayı tüm Endeavor Türkiye ekibini içtenlikle tebrik ediyorum. Onlarla bu yolda yürümekten duyduğumuz mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

 

Endeavor Hakkında:

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2007 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle hızlı büyüyen ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 2500’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 77 şirketi arasında Foriba, Gram Games, Insider, iyzico, Peak Games ve Yemeksepeti gibi başarılı şirketler bulunuyor. Detaylar için turkiye.endeavor.org'u ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
  Kalp sağlığımız için mutlaka uymamız gereken 6 önemli nokta
Kalp sağlığımız için mutlaka uymamız gereken 6 önemli nokta