A24.com.tr » yaşam » ‘Evlilik Okulu' Yoğun İlgi Görüyor

‘Evlilik Okulu' Yoğun İlgi Görüyor

‘Evlilik Okulu' Yoğun İlgi Görüyor

Kartal Belediyesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi'nin iş birliği ile düzenlediği ‘Evlilik Okulu’ adlı eğitim programı devam ediyor.

4 hafta boyunca haftada bir gün uzman eğitmenler eşliğinde devam eden eğitimde evlilik ve evlilik süreçlerinin yanı sıra aile hayatına yönelik bilgiler aktarılıyor. Kartal Belediyesi Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın 2. haftasında da yoğun bir katılım sağlandı.

Kadın Sağlığı ve Aile Hayatında İletişim Konuları Öne Çıktı

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ile Kartal Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı bu haftaki eğitimde; özellikle evlilik öncesinde kadınların dikkat etmesi gereken sağlık konuları ve aile hayatında iletişim becerileri üzerinde duruldu. Kadın doğum uzmanları, evlilik sürecinde sağlık konularına dair önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, sevgi dilleri ile öfke kontrolü gibi aile içi ilişkilerin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için temel bilgilere yer verildi.

Hukuki ve Psikolojik Konulara Da Değiniliyor

Programın bir diğer dikkat çeken kısmı ise, aile hukuku ve medeni kanun çerçevesinde aile yapısının ele alınması oldu. Uzmanlar, aile içindeki sınırların belirlenmesi ve evlilik çatışmalarına sebep olabilecek faktörlerin nasıl yönetileceği konusunda katılımcılara bilgi sundu. Aile planlaması, öfke kontrolü ve stres yönetimi gibi önemli başlıklarla katılımcılar, evlilik yolculuklarında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı bilinçlendirildi. Program, iki hafta daha devam edecek ve daha bir çok önemli konuya ışık tutmayı sürdürecek.

YORUMLAR
  Instagram paylaşımlarınız karakterinizi ortaya veriyor!
Instagram paylaşımlarınız karakterinizi ortaya veriyor!