A24.com.tr » dünya » Fas'ta kafası kesilerek öldürülen kadının videosu izle! Dünya bu olayı konuşuyor

Fas'ta kafası kesilerek öldürülen kadının videosu izle! Dünya bu olayı konuşuyor

Fas'ta kafası kesilerek öldürülen kadının videosu izle! Dünya bu olayı konuşuyor

Fas'ta iki gezgin kadının teröristler tarafından öldürülmesinin ardından sosyal medyaya düşen kan dondurucu görüntüler büyük tepki çekti.

 Fas'ta teröristler tarafından öldürülen iki iskandinav kadının olayı dünyada büyük yankı uyandırdı.

24 yaşındaki Louisa Verterger ve 28 yaşındaki Maren Ueland çıktıkları yürüyüş tatilinde şüphelilerin sadece 550 metre ileride pusuda beklerken görülmelerinin ardından bıçaklandı ve başları kesildi.

Louisa Jespersen (fotoğrafta) ve arkadaşı Maren Ueland, Fas'ta uzak dağlık bir bölgede kamp yaparken öldürüldü.

Bu sabah ise Danimarkalı yetkililer yaptıkları açıklamada internette yayılan ve iki kadının öldürüldüğünü gösteren videonun gerçek olduğunu bildirdiler.

Olayla bağlantılı olarak dört adamın tutuklanmasının ardından Rabat başsavcılığı tutuklananlardan en az birinin bir terörist grubuna üye olduğunu doğruladı.

Korkutucu video bir adamın mutfak bıçağı ile çığlık atan bir kadının boğazını kesişini gösteriyor. Video süresince failler gerçekleştirdikleri zulümü Suriye'de yaşanan Batı kaynaklı bombalamalarla bağdaştırırken, "Bu Suriye için, işte tanrılarınızın kafaları." dedikleri duyuluyor.

ŞU ANA KADAR;

Atlas Dağları'nın eteğinde kamp yapan iki turist çadırlarında öldürüldü.

Pazartesi günü Fransız yürüyüşçüler tarafından katledilmiş bedenlerin bulunmasının ardından polis şüpheliler için arama başlattı.

Salı günü bir, perşembe ise üç kişi tutuklandı.

Fas, Norveç ve Danimarka'daki dedektifler halen internette yayılan videonun gerçek olup olmadığını inceliyorlar.

Gerçekliği kanıtlanmamış durumdaki videoda, katil oldukları iddia edilen kişilerin, hareketlerinin acımasızlığını Suriye'deki Batı kaynaklı bombalamalarla bağdaştırdıkları duyuluyor.

Öldürülen öğrenciler açık hava aktiviteleri ve kültürel rehberlik okuyorlardı ve Fas'a bir ay sürecek özel bir tatil için gitmişlerdi.

CCTV kameraları aracılığıyla alınan görüntülerde ise üç figürün (sol üstte) Cumartesi gecesi kadınların kamp alanının yakınına konuşlandıkları görülüyor.

Bir Norveç gazetesinin kullandığı kaynağın sözlerine göre dört şüpheli de IŞİD'e bağlılık yemini etmiş durumda.

Faslı yetkililer ise daha önce cinayet olaylarına terör olayıymışçasına yaklaştıklarını açıklamıştı.

Norveçli Maren ve Danimarkalı öğrenci Louisa, Afrika'nın en yüksek zirvesi Toubkal Dağı'nın eteklerindeki popüler bir turist destinasyonu olan olan Imlil kasabasının yakınlarında kamp kurduklarında bir ay sürecek bir tatildelerdi.

Pazartesi sabahı, Fransız yürüyüşçüler kurbanlardan birinin cansız bedenini çadırın içinde, diğerini ise dışarıda buldu.

İçlerinden biri başı kesilmiş haldeyken diğeri ise ciddi bir boğaz yarasına sahipti.

Şüphelilerin fotoğraflarını yayınlayan polisler şu ana kadar dört kişiyi tutukladı.

Fas'ta 2 turist kadının çadırlarında boğazları kesilerek öldürülmesiyle ilgili 3 kişi daha tutuklandı.

Fas'ın turistik yeri Toubkal Dağı yakınlarında 17 Aralık'ta Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen(24) ile Norveçli Maren Ueland (28) adlı kadın turistlerin çadırlarında boğazları kesilmiş halde bulunmuştu. Yetkililerin terör saldırısı olabileceği şüphesiyle olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 1 kişi tutuklanmıştı.

Olayla ilgili 3 şüpheli daha polisin fotoğraflarını yayınlanmasının ardından 72 saat sonra Fas'ın Marakeş kentinde yakalandı.

Cinayetlerde DEAŞ şüphesi

Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen, iki kadının öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Fas'ta iki genç kadının vahişe öldürülmesi terör saldırısı kapsamında inceleniyor" dedi.

Danimarka Güvenlik İstihbarat Servisi (PET), Başbakan Rasmussen'in açıklamasının ardından internet ortamında bulunan bir videoda cinayete ilişkin deliller bulduğunu bildirdi. Söz konusu videoda, öldürülen kadınlardan birinin işaret edildiği bildirilen açıklamada, video içerisinde "Hajin'deki kardeşlerimiz için intikam" cümlesinin yer aldığını belirtilerek, "Video DEAŞ'i işaret ediyor. Ancak içerisinde bulunduğumuz durumda videonun gerçekliğiyle ilgili bir şey söyleyemeyiz" denildi. - MARAKEŞ

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin yanlarında çalışanlar ile yaşadığı polemikler
Ünlü isimlerin yanlarında çalışanlar ile yaşadığı polemikler