A24.com.tr » dünya » Fethullah Gülen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Umarım işlediğin günahlarla...

Fethullah Gülen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Umarım işlediğin günahlarla...

Fethullah Gülen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Umarım işlediğin günahlarla...

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin arkasındaki isim olan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, 238 kişinin yaşamını yitirdiği darbe teşebbüsüyle ilgili "tiyatro" ve Hollywood filmi" benzetmesinde bulundu.

Amerikan'nın Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen, CNN International kanalına açıklamalarda bulundu. Kendini temize çıkarmaya çalışan Gülen, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi için "Tayyip'in tiyatrosu" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün dünyada darbe girişimi ile bir ilişkilerinin olmadığını kanıtlama çabasına girişen 'Cemaat', Batı kamuoyunu etkilemeye yönelik 'halkla ilişkiler' girişimleri doğrultusunda Fethullah Gülen'i CNN International'a çıkardı. Darbe girişiminde parmağının olduğunu reddeden Gülen, "Eğer ortada benim bu işe karıştığıma dair kanıt varsa, hemen Türkiye'ye dönerim" dedi.

"Darbeye benzeyen tarafı yok"

CNN Fareed Zakaria GPS programına katılan FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen, kendisine sorulan üç soruya yanıt verdi. Darbeye karışanlar içinde kendisine sempati besleyen insanların olabileceğini söyleyen Fethullah, darbenin arkasında olduğunu reddetti, hatta, "Bu bir darbe değil tiyatro, darbeye benzeyen bir tarafı yok." dedi.

"Delil gösterirlerse dönerim"

Fethullah Gülen, Türkiye'ye geri dönmesi konusunda, "Mesele dönüp dönmemek değil" diyerek bir süre lafı dolandırdıktan sonra, "Ama hakkımda en küçük delil gösterirlerse her şeye razıyım." diye konuştu.

Erdoğan'a seslendi

Programda, Fethullah Gülen'e "Erdoğan'a ne söylemek istersin?" sorusu da yöneltildi. Gülen'in cevabı ise "Umarım işlediğin günahlarla, kul hakkıyla Allah'ın karşısına çıkmazsın." şeklinde oldu.

Takipçiler tepki gösterdi

FETÖ'nün ele başı Gülen'e ve CNN International'a sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü. Türkiye'de 238 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Gülen'e mikrofon uzatan ve her fırsatta Gülen'i aklama çabası içine giren CNN Fareed Zakaria GPS programına sert tepki geldi. 

YORUMLAR
  İnternet alışverişi sonucu hüsrana uğrayanlar!
İnternet alışverişi sonucu hüsrana uğrayanlar!