A24.com.tr » gündem » Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

*Turkcell veri merkezlerinde 4 bin yerli ve yabancı şirkete hizmet veriyor... *Garanti BBVA Yatırım'a "En İnovatif Aracı Kurum" ödülü... *Ankutsan, İSO 500 listesine bir kez daha girdi...

* OPET, "Doğaya Saygı Projesi" kapsamında Çökertme Köyü'ndeki çalışmalarını tamamladı
OPET'in, Muğla ve çevresinde 2021'de yaşanan orman yangınlarından olumsuz etkilenen köylerin kalkınmasına destek olmak amacıyla "Doğaya Saygı Projesi" kapsamında Milas'ın Çökertme Köyü'ndeki restorasyon ve eğitim çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

*Organon Türkiye yeni ofisini açtı
Organon Türkiye Ülke Lideri Murat Oymak, "Bu ofis, kadın sağlığı alanındaki liderlik hedeflerimizi destekleyecek ve Türkiye'deki sağlık sektöründe devletle de işbirliği içerisinde stratejik ortaklıklarımızı güçlendirecek" diye konuştu.

*SUDER'den sosyal medyadaki pet şişelerin kapak rengi dezenformasyonuna yönelik açıklama:
SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, "Çeşitli sosyal medya araçlarında paylaşılan kapak renklerinin suyun türünü yansıttığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

*Turkcell veri merkezlerinde 4 bin yerli ve yabancı şirkete hizmet veriyor
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, "Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli veri merkezi işletmecisi konumundayız. Bugün, veri merkezlerimizde Turkcell dışında yaklaşık 4 bin yerli ve yabancı şirket ve kuruma bulut ve veri barındırma hizmeti veriyoruz" dedi.

* Altınbaş Üniversitesi öğrencileri arama-kurtarma ve afet yönetimi eğitimlerini tamamladı
Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, arama-kurtarma ve afet yönetimi eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

* Türkiye-Avusturya maçı, BtcTurk Vadi'de izlenebilecek
2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya ile oynayacağı karşılaşma, BtcTurk Vadi'de naklen yayınlanacak.

* 1000 Yatırımlar Holding Ufuk Yatırım'ın hissedarı olacak
1000 Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, "Ufuk Yatırım'a olan bu yatırımımız, stratejik büyüme hedeflerimizin bir parçası olarak, bizleri daha da güçlendirecek ve yeni başarıların kapılarını aralayacak" açıklamasında bulundu.

* Elektrikte kayıp kaçakla mücadeleye SCADA ve MASS imzası
Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, "2023'te yaklaşık 30 milyar lira değerinde kaçak elektrik kullanımının önüne geçtik, 10 yılda ülke ekonomisine 165 milyar liralık katkı sağlamış olduk" dedi.

* Güngör, Yassı Alüminyum Üreticileri Grubu başkan yardımcısı oldu
Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, "Yeni dönemde Avrupa Alüminyum Folyo Birliği ile birlikte sektörümüzün küresel düzeyde daha da ileriye gitmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

* Avusturya-Türkiye maçı Trendyol sponsorluğunda kurulan dev ekrandan izlenebilecek
Trendyol, Avusturya-Türkiye maçını Etiler Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı'ndaki dev ekranda izleyicilerle buluşturacak.

* Rönesans Holding'e EMEA Finance'ten ödül
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grup Başkanı Hatem, "Beş yıl içinde Türkiye'nin Ulusal Enerji Planı'na göre hedeflenen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7 ila 10'unu Rönesans Enerji olarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

* Kaspersky, çevrim içi siber güvenlik eğitimi olan "Windows Dijital Adli Bilişim"i tanıttı
Kaspersky Dijital Adli Tıp ve Olay Müdahale Grup Müdürü Ayman Shaaban, "Bu eğitim sırasında dijital adli tıp hakkında bilgi sahibi olacak ve siber saldırıları hızlı bir şekilde ele almanıza yardımcı olacak faydalı bilgilerle donatılacaksınız" dedi.

* Nu Teknoloji'den Karadağ'a 5 milyon avroluk yatırım
Türk enerji ve teknoloji firması Nu Teknoloji, Karadağ'da 5 milyon avro değerinde bir yatırıma imza attığını bildirdi.

* Dicle Elektrik'ten Şanlıurfa'ya 28 milyon liralık trafo yatırımı
Dicle Elektrik, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'dan gelen talep doğrultusunda, oluşturduğu ek bütçeyle 28 milyon 792 bin liralık trafo yatırımı gerçekleştirecek.

* Yıldız Holding 7. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Mehmet Tütüncü,  "Sürdürülebilirlik alanında şimdiye dek kat ettiğimiz gelişmenin ötesine geçmek için cesur ve kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

* LG'nin "Optimism Your Feed" oynatma listesi 3 haftada 1,2 milyar izlendi
LG Başkan Yardımcısı ve Marka Yönetimi Bölümü Başkanı Kim Hyo-eun, "Optimism Your Feed kampanyamızın sosyal medya meydan okumasıyla, sanal ve gerçek dünyada daha olumlu faaliyetlere ilham verme fırsatını benimsiyoruz" dedi.

* Brandverse Awards'tan Tadelle ve Sarelle'ye ödül
Tadelle "Veri Analitiği" alanında altın, Sarelle ise "Yeniden Doğan Markalar" kategorisinde bronz ödül almaya hak kazandı

* PeP ve Dell'den müşteri deneyimi alanında yeni yatırım
PeP Genel Müdürü Mehmet Sadioğlu, "Dell'in teknoloji konusundaki derin bilgi birikimi ve küresel deneyimi, PeP'in yenilikçi hizmetler geliştirmesine ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

* Sompo Sigorta, Samuraylar Kulübü'ne üye acenteleri ile İskoçya'da buluştu
Sompo Sigorta, Samuraylar Kulübü'ne üye acenteleriyle İskoçya'ya düzenlediği seyahatte bir araya geldi.

* Hepsiburada, ressam Kösemen'in özel seçkisini sanatseverlere sundu
Hepsiburada, ressam Cevdet Mehmet Kösemen'in Assos'tan ilham alan 15 yeni eserini Sanatburada'da sanatseverlere sundu.

* Amazon Prime Day için "İndirim Avcıları" talep topluyor
Amazon Prime Day 16-22 Temmuz arasında düzenlenecek.

* Analitik beceri, liderler için en önemli unsurlar arasında
Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Okyar, "Araştırmalar, ekiplerin operasyonlarında analitik bir yaklaşım kullandıklarında, rakiplerini daha iyi analiz edebildiklerini ve daha çözümcül performans gösterebildiklerini gösteriyor" dedi.

* Finrota, yeni finansal raporlama ürünü NAP360'ı tanıttı
Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu, "Finrota olarak uzaktan yapılan ödemeleri daha basit ve güvenli hale getiren modern ve kapsamlı ürün yelpazemizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

* Garanti BBVA Yatırım'a "En İnovatif Aracı Kurum" ödülü
Garanti BBVA Yatırım Genel Müdürü Sinem Edige, "Uluslararası çapta prestijli ödüllerin verdiği motivasyonla müşterilerimizin iş süreçlerine ve verimliliğine katkı sağlayacak, fark yaratan yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

* Toyota pilotları, WRC'nin 7. ayağında ilk iki sıranın sahibi oldu
Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2024 sezonunun 7. ayağı Polonya Rallisi'ni, Toyota Gazoo ekibinden Finlandiyalı Kalle Rovanpera kazandı.

* Opel modellerinde 0 faizli kredi teklifleri
Opel Corsa, 200 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 1,99 faizli kredi imkanıyla sunuluyor.

* Libyalı operatörler, Doğu Karadeniz'in turizm potansiyelini inceledi
Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, "Bu girişim, Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için atılan adımların bir parçası olarak değerlendirilmeli" diye konuştu.

* Ankutsan, İSO 500 listesine bir kez daha girdi
Ankutsan Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, "Büyümeyi sürdürülebilir hale getirmeye büyük önem veriyoruz. Tüm fabrikalarımızın güneş enerji panelleriyle kaplı olması sayesinde enerji tüketimimizin önemli bölümünde yeşil dönüşümünü sağladık" dedi.

YORUMLAR
  Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı
Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı