A24.com.tr » gündem » Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

*Gilead'a Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülü... *SEDAŞ'tan kesintisiz enerji için yeni nesil teknoloji yatırımı... *TürkTraktör, Case IH'ın en güçlü traktörlerini Bursa'da görücüye çıkardı...

* Medipol'den 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'ne ilişkin değerlendirme
Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Adalı Aker, "Sabah uyandığınızda motivasyonunuz, iş yerine gitme isteğiniz, sosyal ilişkileriniz ve kendinizi aynada nasıl gördüğünüz, ruhsal sağlığınızın göstergesidir" dedi.

* Turkcell, Forbes'un "Dünyanın En İyi İşverenleri" listesinde
Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, "Hedefimiz nitelikli insan kaynağımızı koruyarak, yeni yetenekleri aramıza katarak Turkcell'in bu alandaki başarısını daha da ileriye taşımak" dedi.

* Katarakt geri dönüşü olmayan görme kayıplarına neden olabilir
Bayındır Söğütözü Hastanesi Göz Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamer Takmaz, "Gözlerde bulanıklık veya görme bozukluğu şikayeti olan kişilerin zaman kaybetmeden göz doktoruna başvurmaları, ameliyat sürecini kolaylaştırır" dedi.

* Parolapara, yeni ürünü Parola Card'ı hizmete sundu
Parolapara CEO'su Fatih Çelik, "'Parola: Kazanmak' mottomuzla uyumlu olarak, borçlanmadan harcama imkanı sunan bu ön ödemeli kart ile kullanıcılarımızın bütçelerini kontrol altında tutmalarını sağlarken, her alışverişte kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

* Gilead'a Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülü
Gilead Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktör Yardımcısı Özlem Horasanlı, "HIV'le mücadelemizde paydaşlarımızla işbirliğimizden büyük güç alıyoruz" açıklamasını yaptı.

* Hopi, Teoman'nın yer aldığı "Haha Limit" reklamıyla Kristal Elma'nın sahibi oldu
Reklam filmi, aralarında finans, perakende ve telekom devlerinin de bulunduğu sektöründe lider 22 marka içerisinden birinci seçildi.

* Shell'in Adana'daki Küçükdikili istasyonu "yılın en iyisi" seçildi
Shell'in global ölçekte düzenlediği ve dünyanın en geniş katılımlı akaryakıt istasyonu yarışması olan "Parlayan Yıldızlar"da dünya şampiyonluğu, geçen yılki çalışmalarıyla Shell'in Adana Küçükdikili istasyonuna geldi.

* SEDAŞ'tan kesintisiz enerji için yeni nesil teknoloji yatırımı
Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), iş süreçlerini güçlendirecek, uydu bağlantılı ve düzeltme yayını kullanabilen 4 adet GNSS GPS cihazını hizmete aldı.

* VavaCars, eylül ayı ikinci el araç fiyat endeksini yayımladı
VavaCars Ticari Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, "Yılın kalan son çeyreğinde, özellikle krediye erişim konusundaki olumlu sinyallere de paralel olarak benzer eğilimin devam edebileceği ve canlı bir ikinci el otomobil piyasası yaşanacağını öngörüyoruz" dedi.

* Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Yiğit, "yeşil hidrojen"in önemini vurguladı
Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Yiğit, yeşil hidrojen alanındaki gelişmeleri ve Türkiye'nin potansiyeli üzerine yaptığı değerlendirmede, "Yeşil hidrojen yakın gelecekte Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak" dedi.

* Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı'nın üçüncü dönemi başlıyor
Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, "Geçmiş dönem projelerimizin başarı hikayeleri, bu programın ne kadar önemli bir fark yarattığını gösteriyor" dedi.

* 5 yılda 2 kat büyümeyi hedefleyen Sabancı'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz" dedi.

* AEDAŞ elektrik şebekelerine bilinçsiz müdahale konusunda uyardı
Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), elektrik şebekelerine yapılan bilinçsiz müdahaleler konusunda vatandaşları ve şirketleri uyardı.

* TürkTraktör, Case IH'ın en güçlü traktörlerini Bursa'da görücüye çıkardı
TürkTraktör Ticari İş Lideri Canbeyli, "Çiftçilerimizi Case IH büyük balya makinesi, RB 465RF değişken odalı silindirik balya makinesi, yeni RedPro ilaçlama makinesi ve RedPro toprak işleme makineleri gibi ekipmanlarımızı incelemeye bekliyoruz" dedi.

* Akbank'ın seküritizasyon program derecelendirmesi BBB'ye çıktı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Akbank tarafından kurulan A.R.T.S. Ltd. (ARTS) yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programının kredi notunu BBB seviyesine yükseltti.

* Bilgi Üniversitesi öğrencisinden çevre dostu tekne altı temizlik cihazı
İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Hande Tekin, "Vatis, çevreci ve sürdürülebilir bir çözüm olarak denizcilik sektöründe önemli bir rol oynayabilir" diye konuştu.

* Kaspersky'den endüstriyel şirketlerin güvenliğini sağlayacak gelişmiş güvenlik çözümleri
Kaspersky Endüstriyel Siber Güvenlik Ürün Grubu Başkanı Andrey Strelkov, "Yeni KICS sürümü ile kritik altyapıyı güçlendirmeye, endüstriyel ağlardaki varlıklar üzerinde görünürlüğü ve kontrolü büyük ölçüde artırmaya, coğrafi olarak dağıtılmış OT ağları için kullanıcı deneyimini, durumsal farkındalığı ve dağıtım esnekliğini geliştirmeye yardımcı olabilecek yeni özellikler sunduk" dedi.

* Ülker 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
Ülker CEO'su Mete Buyurgan, "Sürdürülebilirlik stratejimizin ana odaklarından biri iklim krizi konusunda 2050 net sıfır şirket olma hedefimize ek olarak, ana ham maddelerimiz buğday, kakao, fındık tedarikinde projeleri bulunuyor" dedi.

* Türk Telekom, "Alaian" networküne katıldı
TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, "Alaian, 70'ten fazla ülkeye yayılan operasyonlarıyla telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren, bizim de katılımımızla 10 şirketin yer aldığı bir topluluk" diye konuştu.

* AstraZeneca Türkiye ve Uludağ Üniversitesi klinik araştırmalarda yeni işbirliğine başladı
AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Serkan Barış, "Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile yaptığımız bu stratejik işbirliğimiz AstraZeneca'nın ülkemizdeki sağlık sistemine katkı sağlama misyonunun da somut ve önemli bir göstergesi" dedi.

* Türkiye Sigorta, BIST Temettü 25 Endeksi'nde yer alacak
Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, "Ülkemizin stratejik varlıklarına sigorta güvencesi sağlıyor, vatandaşlarımızın kasko ve sağlık gibi bireysel sigorta ürünlerine kolay ulaşması için, uygun fiyatlı ve ihtiyaca yönelik ürünleri sunuyoruz" dedi.

* Bellona, ilk "Touch Point Bellona" noktasını Ankara'da açtı
Bellona, çevrim içi ve fiziksel mağaza deneyimini bir araya getirdiği ilk "Touch Point Bellona" noktasını Ankara'da hizmete sundu.

* Sabancı Vakfı'ndan, Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel bir film
Sabancı Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel film hazırladı.

* MediaMarkt, Türkiye'deki 101. mağazasını Kuşadası'nda açtı
MediaMarkt Türkiye CEO'su Hulusi Acar, "Akıllı Telefon Kiralama gibi artı hizmetlerimizi, genişletmeye devam ettiğimiz mağaza ağımızla Türkiye'nin farklı illerine taşıyoruz" dedi.

* Amazon "Prime Alışveriş Festivali" boyunca teknoloji ürünlerinde çeşitli indirimler sunuyor
Amazon, Prime üyelerine özel, teknoloji de dahil tüm kategorilerden on binlerce üründe indirimler sunduğu "Prime Alışveriş Festivali" 14 Ekim'e kadar devam edecek.

* Yemeksepeti pazarlama ekibinde bayrak değişimi
Yemeksepeti'nin Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) Selin Süzer, "Bölge Kıdemli Marka Direktörü", Büyüme Direktörü Yasemin Bahar ise "Pazarlama Direktörü" olarak atandı.

* Huawei, yeni ürünlerini İstanbul'da tanıttı
Huawei Türkiye Tüketici İş Grubu Üst Yöneticisi Wan Fei, "Huawei, sınırları zorlayarak ve herkesin tarzını ifade etmesini sağlayarak yatırım yapmaya ve yenilikler getirmeye devam edecek" dedi.

* Milli Reasürans 95'inci yaşını kutladı
Milli Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, "Yalnızca yurt içinde değil genel müdürlük ve Singapur şubesi aracılığıyla yurt dışında da onlarca şirkete kapasite sağlıyor" dedi.

* Odeabank, finansal okuryazarlığı geliştirmeyi hedefleyen yeni içeriklerini tanıttı
Odeabank'ın rehber niteliğindeki video serileri hem yeni hem de deneyimli yatırımcılara yol göstermeye odaklanıyor.

YORUMLAR
  Türkiye’de en çok hangi kadın şarkıcılar dinleniyor?
Türkiye’de en çok hangi kadın şarkıcılar dinleniyor?