A24.com.tr » teknoloji » HP işin geleceğini dönüştürüyor

HP işin geleceğini dönüştürüyor

HP işin geleceğini dönüştürüyor

HP, aygıt içi yapay zekada devrim yaratan ve en karmaşık iş akışları için ışık hızında performans sunan yenilikçi bellek mimarisini tanıttı.

HP Imagine kapsamında HP, tümü işin geleceğini dönüştürmek için tasarlanmış yeni nesil yapay zeka bilgisayarları, yapay zeka özellikli video konferans çözümleri ve yapay zeka geliştiricileri için ölçeklenebilir bir GPU performans paylaşım çözümü dahil olmak üzere şirketin sunduğu yenilikleri duyurdu.

HP Inc. Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho, “HP olarak, insanların çalışma şeklini yeniden şekillendirme, büyümeyi teşvik etme, yaratıcılığı besleme ve sınırsız inovasyonu ortaya çıkarma taahhüdünde son derece kararlıyız" dedi ve ekledi: "Yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarımız, gelişmiş ses ve video çözümlerimizin yanı sıra yenilikçi yapay zeka geliştirme platformumuz aracılığıyla yapay zekayı hayata geçiriyor ve güçlü yeni deneyimler sunuyoruz."
 
Ödün Vermeyen Esnek Stil ve Performans: OmniBook Ultra Flip
 
Serbest çalışanlar ve içerik oluşturucular için tasarlanan HP OmniBook Ultra Flip 14 inç Yeni Nesil Yapay Zeka Bilgisayarı, HP'nin ilk yeni nesil Yapay Zeka Bilgisayarı 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarı ve mükemmel yapay zeka oluşturma deneyimi arayanlar için tavizsiz stil, performans ve esneklik sunuyor. Cihazın özellikleri şöyle:

- İlham vermek için tasarlandı: Dizüstü bilgisayar, tablet ve çadır modları arasında kolayca geçiş yapılabiliyor. Ultra ince bir form faktöründe içerik oluşturmak, düzenlenmek ve eskiz yapmak mümkün. Çarpıcı 3K OLED ekran, yaratıcı tasarımları çizmek veya incelemek için sürükleyici bir görsel deneyim sunuyor.  Dünyanın ilk yeni nesil yapay zekalı dönüştürülebilir bilgisayarda mürekkepleme ve dokunma yoluyla içerik üretimi kişiselleştiriliyor.  Cihazın 9 MP AI kamerası ve Poly Audio sayesinde görüşmelerde net ve yüksek kaliteli ses ile iletişim kurmak mümkün.

- Dengeli güç ve performans: Sessiz ve serin, yüksek performanslı ürün sayesinde kullanıcılar istedikleri yerden güvenle içerik oluşturabiliyor. OmniBook Ultra Flip, özel bir yapay zeka motoruna sahip Intel® Core™ Ultra 2. Seri işlemci'den yararlanıyor ve 20 saate kadar pil ömrü (yerel video oynatma) sunuyor.

- Yapay zeka tarafından desteklenen güvenlik: HP Wolf Security, tüketicilerin verilerini güvende tutan ve siber tehditlere karşı koruma sağlayan profesyonel düzeyde güvenlik için benzersiz bir güvenlik yongası ve kendi kendini onaran bilgisayar çekirdeği içeriyor.  McAfee Smart AI™ Deepfake Detector, kullanıcıları olası dolandırıcılık veya yanlış bilgilere karşı uyarmak için yapay zeka tarafından oluşturulan sesi algılıyor.

- Bugün ve yarınlar için sürdürülebilirlik: HP, çevresel etkiyi azaltma ve enerji verimliliğini optimize etme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. OmniBook Ultra Flip'te %90 geri dönüştürülmüş metal, %50 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor; cihaz ayrıca Climate+ ve ENERGY STAR® sertifikalı tasarıma sahip EPEAT® Gold ile üretildi.
 
Teknolojide Öncü Liderler İçin Sınırları Zorluyoruz: HP EliteBook X
 
Teknoloji uzmanlarının ve iş danışmanlarının bulut dahil çalıştıkları her yerde yoğun iş akışlarının üstesinden gelmelerini kolaylaştıran HP EliteBook X 14 inç Yeni Nesil Yapay Zeka Bilgisayarı, çalışanların sevdikleri şeylere öncelik verirken geri kalanını yapay zekanın halletmesi için üstün güç, performans ve güvenlik sunuyor. HP'nin Ticari PC serisindeki ilk EliteBook X olan bu cihaz, aşağıdaki özelliklere sahip:

- Turbo güçlü üretkenlik: HP, içerik oluşturma, veri analizi ve yapay zeka destekli uygulamalar için yüksek performanslı bilgi işleme gereksinimi olan ileri düzey kullanıcılar için, yüksek hızlı yapay zeka işleme için 64 GB LPDDR5x RAM'de etkileyici bir 8000 Mb/sn ile bir bellek mimarisi geliştirdi. Bilgisayar ayrıca, zorlu iş yükleri için endüstri lideri 55 TOPS'a kadar NPU performansı sağlayan yeni nesil AMD Ryzen™ PRO işlemciden de yararlanıyor .1 HP Smart Sense, 40 W Termal Tasarım Gücü (TDP) ve çift turbo yüksek yoğunluklu fan ile eşleştirildiğinde, serin ve sessiz performansla hızlı yanıt süresi sağlıyor. 

- Sezgisel iş birliği: Daha doğru varlık algılama ve uyarlanabilir karartma için cihazın yapay zeka ile geliştirilmiş yeni web kamerası sensörüyle toplantıları her yerden yürütebiliyor ve özgün bir şekilde görünebiliyorsunuz. Poly Studio ile ses ayarı, ses netliğini optimize etmek için yapay zeka gürültü azaltma ve HP Dinamik Ses Seviyelendirme ile kristal netliğinde konferans deneyimleri sağlıyor.

- Yapay zeka ile geliştirilmiş sektör lideri koruma: Dünyanın en güvenli yeni nesil yapay zeka bilgisayarı ve kuantum korsanlığı korumasına sahip ilk yeni nesil yapay zeka bilgisayarı,  performanstan ödün vermeden en hassas verileri koruyor. Wolf Security, CPU'yu tüm gün üretkenlik için korumak üzere işlemci yoğun güvenlik görevlerini NPU'ya aktarıyor. HP'nin Uç Nokta Güvenlik Denetleyicisi , cihazı gelişen tehditlere karşı geleceğe hazırlıyor ve meraklı gözler tespit edildiğinde kullanıcıları uyarmak ve gerekirse ekranı otomatik olarak bulanıklaştırmak için yapay zeka destekli bir web kamerası sensörünü kullanan izleyici algılama  gibi özellikler cihazda bulunuyor.

- Gezegenimizi koruyan sürdürülebilir yenilikler: Dünyanın en sürdürülebilir bilgisayar portföyünün bir parçası olan cihaz, en az %50 geri dönüştürülmüş bakırdan yapılmış bir ısı plakası  ve en az %20 geri dönüştürülmüş yemeklik yağ içeren çerçevelerle sorumlu bir şekilde üretildi. 
 

Yerleşik Kişiselleştirme: HP AI Companion ve Poly Camera Pro
 
HP'nin yeni nesil Yapay Zeka Bilgisayarları, daha fazla üretkenlik ve işbirliği için kullanıcı deneyimini kişiselleştiren ve optimize eden AI Companion ve  Poly Camera Pro ile donatıldı.

- Sezgisel olarak etkileşim kurun: AI Companion, kullanıcıların özel dosyaları analiz etmesine ve içeriği iyileştirmek ve oluşturmak veya önemli görevlere hızlı ve doğru bir şekilde yanıt vermek için bilgileri keşfetmesine yardımcı olan üretken yapay zekayı kullanıyor. Perform sekmesi, kullanıcıların bilgisayar performansını optimize etmelerine, ayarları özelleştirmelerine ve HP ürünlerindeki sorunları gidermelerine yardımcı oluyor.

- Net bir şekilde işbirliği yapın: Poly Camera Pro, pil ömrünü korurken CPU performansının daha verimli olması için Spotlight ve Background Blur & Replace gibi web kamerası özelliklerini güçlendiren NPU'yu kullanıyor.

HP, şirketlerin yapay zeka oluşturmasını sağlıyor
Z by HP Boost, artan yapay zeka taleplerini karşılamak, üretkenliği artırmak ve geliştirmeyi hızlandırmak için güvenli, ölçeklenebilir ve isteğe bağlı performans sunmak üzere GPU kullanımını en üst düzeye çıkararak kısıtlılığa çözüm getiriyor.
 
Z by HP Boost, HP AI iş istasyonlarında GPU paylaşımında devrim yaratan, sektörde bir ilk olan bir çözüm:

- İsteğe bağlı performans: Karmaşık hesaplamalar yapmak ve büyük veri kümelerini yönetmek için gereken esneklikle GPU kaynaklarına anında erişim sağlıyor.

- Kurumsal optimizasyon: Şirketlere GPU kaynaklarını tahsis etmek ve tam anlamıyla kullanmak için daha verimli bir yol sağlayarak maliyetli bulut örneklerine olan bağımlılığı azaltıyor ve üretkenliği artırıyor.
 
Hem Z by HP Boost hem de Z by HP Gen AI Lab çözümleri, yapay zeka geliştirme için en kapsamlı iş istasyonu çözümü olarak HP'nin yapay zeka oluşturma merkezini daha da genişletiyor. Z by HP Gen AI Lab, sapmayı tespit etmek ve düzeltmek için büyük dil modeli (LLM) geliştirme için yerleşik bir güven katmanı sağlıyor. Kolaylaştırılmış veri yönetimi, standartlaştırılmış araçlar ve güven entegrasyonu ile HP'nin yapay zeka oluşturma merkezi, yapay zekanın verimliliğini ve etkisini en üst düzeye çıkarıyor.
 

HP ile çalışma alanları dönüşüyor
Gerçek bağlantı ve işbirliği: Poly Studio Video Çubukları, Poly VideoOS ve Poly Lens
 
HP, yapay zeka entegrasyonunu çeşitli oda boyutlarına ve işbirliği kurulumlarına genişletiyor. İster küçük ister büyük odalar, BYOD (Kendi Cihazını Getir) veya cihaz tabanlı, Windows veya Android, video bar veya modüler olsun, HP gerçek bağlantı ve gelişmiş işbirliği için çok kameralı, yapay zeka destekli deneyimler sunuyor.
 
HP'nin endüstrinin en geniş yapay zeka özellikli çoklu kamera özellikli video konferans çözümleri portföyüne yaptığı en yeni eklemeler arasında Poly Studio X32 ve Poly Studio X72 hepsi bir arada video çubukları ve Poly Studio V32 ve Poly Studio V72 premium USB video çubukları yer alıyor.
 
En yeni Poly VideoOS 4.4 yazılımı, toplantı odalarında zaten kurulu olan cihazlara yeni yapay zeka yetenekleri getiriyor. Poly DirectorAI Perimeter için canlı kurulum ile BT yöneticileri, akıllı kamera sınırlarını gerçek zamanlı olarak yapılandırarak yalnızca toplantı alanındaki katılımcıların izlenmesini sağlayabiliyor. Poly NoiseBlockAI v2, cam duvarların ve yansıtıcı yüzeylerin neden olduğu yankılanmaları ortadan kaldırmak için makine öğrenimi teknolojisini ve gelişmiş gürültü filtrelemeyi kullanıyor.
 
Poly Labs, müşterilere deneysel özelliklere erken erişim sağlayan yeni bir program. Örneğin, VoiceScoreAI, toplantı odalarındaki ses kalitesinin analizini sağlayan ve genel deneyimi geliştirmenin yollarını öneren bir program özelliği olarak öne çıkıyor. 
 
HP, Poly Lens bulut yönetim platformunu ve özel bulut altyapısını daha özelleştirilmiş ve güvenli seçeneklerle geliştiriyor. Poly Lens Premium, BT yöneticilerinin sorunları uzaktan giderip çözmesi, zamandan tasarruf etmesi ve toplantı odalarında kullanıcılara yardımcı olması için Uzaktan Oda Kontrolü gibi gelişmiş özellikler içeriyor. Zoom Rooms için Poly CloudConnect, katılımcılara sağlam bir arayüz, çift monitör desteği ve içerik paylaşımı ile Zoom Rooms'tan Microsoft Teams aramalarına katılma esnekliği sunuyor. Poly PrivateConnect Meeting Control, PrivateConnect bulut altyapısını kullanan güvenli ve kontrollü video ortamlarında kullanıcılar için daha fazla esneklik ve yapılandırma seçenekleri sunuyor.
 
HP ayrıca ses, video ve bilgi işlem alanındaki uzmanlığından yararlanarak video konferansı bir üst seviyeye taşıyor. HP, Project Starline teknolojisini iş yerine  getirmek için Google ile ortaklık kuruyor  ve geleneksel görüntülü aramaların ötesine geçen sürükleyici bir deneyim oluşturmak için gelişmiş yapay zeka ve 3D görüntüleme kullanan çığır açan bir iletişim çözümü sunuyor. Katılımcıların kendilerini aynı odada masanın karşısında oturuyormuş gibi hissetmelerini sağlıyor. İlgilenler,  2025'te gönderilecek ilk mevcut birimlerin öncelikli teslimatı için rezervasyon yapabiliyorlar.

İşitsel ve görsel deneyimler kişiselleştiriliyor
Yapay zeka evde ve ofiste daha sürükleyici deneyimler sağladığından, işitsel ve görsel teknolojilerin oynadığı rol hiç bu kadar önemli olmamıştı. HP'nin geniş ses ve görüntü çözümleri portföyü, çalışmayı ve oyun oynamayı her zamankinden daha büyüleyici ve keyifli hale getirmek için her türlü ortamı donatıyor.
 
Çok yönlülük yeniden tanımlandı: HyperX Cloud MIX™2 HyperX Cloud
 MIX™2 , kişiselleştirilmiş HyperX Signature Sound ile esnekliği bir üst düzeye taşıyor. Konforlu, hafızalı köpük kulaklık başlıklarına ve Bluetooth üzerinden 110 saate kadar pil ömrüne sahip kulak üstü kulaklık tasarımı , hareket halindeyken oyun oynamak, müzik dinlemek veya iş görüşmeleri için mükemmel olan gün boyu konfor ve güç sunuyor. Hibrit Aktif Gürültü Engelleme, dikkat dağıtıcı unsurları engelliyor. Şeffaflık özelliği ise kullanıcıların çevreden haberdar olmasını sağlıyor. Çift kablosuz seçeneği – 2,4 GHz USB-C dongle ve Bluetooth® 5.3 LE Audio, sorunsuz bağlantı sağlıyor. Yapay zeka ile geliştirilmiş mikrofonlar sayesinde kristal netliğinde iletişim ile oyun oynamak ve hızlı tempolu etkinlikler için ultra düşük gecikme süresinin keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Üretkenliği Artırın: HP Series 5 Pro
Günümüz çalışanlarının başarılı olması için yeni HP Series 5 Pro Monitörler, yapay zeka iş akışları için büyük yüzeyler ve yapay zeka destekli tasarım ve içerik oluşturma için yüksek yenileme hızları sağlayarak her türlü çalışma ortamında üretkenlik sağlıyor. Boyutları 23,8 inç ile 34 inç arasında değişen sekiz modele sahip monitörler, 100W USB-C güç dağıtımına sahip dünyanın en geniş ticari ana monitör serisi. Mikro kenarlı çerçeve tasarımına sahip üç tarafı çerçevesiz ekran, kullanıcıların veri ve video için tek bir USB-C kablosuyla bilgisayarlarını sorunsuz bir şekilde bağlamasına, şarj etmesine ve çalıştırmasına olanak tanıyor.
 
Series 5 Pro portföyü, bireyleri çalışma ortamlarına çekiyor ve entegre yapay zeka gürültü azaltma ile dikkat dağıtıcı unsurları sınırlamaya yardımcı oluyor.17 Otomatik Kilitleme ve Uyandırma özelliği ile cihazı kolayca sabitleyen entegre Poly Studio 5MP açılır eğilebilen web kamerası ile güvenle ve güvenli bir şekilde işbirliği yapılmasını sağlıyor. Bu özellik, sistemi anında uyandırmak için kullanıcının varlığını algılıyor ve kullanıcı uzaklaştığında bilgisayarı karartıyor veya kilitliyor.

YORUMLAR
  Kola neden soğuk içilir biliyor musunuz?
Kola neden soğuk içilir biliyor musunuz?