A24.com.tr » ajanda » İPEKYOLU FİLM ÖDÜLLERİ-USTALARLA BULUŞMA BAŞLIYOR

İPEKYOLU FİLM ÖDÜLLERİ-USTALARLA BULUŞMA BAŞLIYOR

İPEKYOLU FİLM ÖDÜLLERİ-USTALARLA BULUŞMA BAŞLIYOR

Ustalarla Buluşmalar; Yönetmenlik, Senaryo, Dünya Sinemasında Türk Sinemasının Yeri ve Oyunculuk başlıkları altında belirlendi.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) nin düzenlediği 9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nin önemli bir etkinliği olan Atölyeler bu yıl Ustalarla Buluşma başlığı altında sinema severlerle buluşacak.

Ustalarla Buluşmalar; Yönetmenlik, Senaryo, Dünya Sinemasında Türk Sinemasının Yeri ve Oyunculuk başlıkları altında belirlendi.

01-04 Aralık 2021 tarihleri arasında Atlas 1948 Sinema Müzesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek olan Ustalarla Buluşma Türk Sineması’nın önemli kadın yönetmenlerinden Biket İlhan’ın ‘Yönetmenlik’ buluşmasıyla başlıyor. Türk sinemasının üretken kadın yönetmenlerinden olan İlhan, 1981 yılında asistan olarak başladığı sinema kariyerine yönetmen, senarist ve yapımcı olarak devam ediyor. Başta ‘Mavi Gözlü Dev Nazım Hikmet’ olmak üzere birbirinden değerli çalışmalarıyla sinema severlerle buluşan İlhan, buluşmamız kapsamında yönetmenlik deneyimlerini bizlerle paylaşacak.

02 Aralık 2021 tarihinde Öktem Başol ile “Senaryo” konulu buluşma gerçekleşecek.  Deneyimli ve üretken bir senaryo eğitmeni ve senaryo danışmanı olan Öktem Başol, sinemamızın en büyük sorunu olan senaryo üzerine görüşlerini aktaracak.

03 Aralık 2021 tarihinde yönetmen ve sinema eleştirmeni Engin Ayça tarafından “Dünya Sinemasında Türk Sinemasının Yeri” başlıklı buluşma düzenlenecek.  Özellikle son yıllarda  kuramsal ve pratik alanda çokça tartışılan bir konu olan Türk sinemasının dünya sinemasındaki konumu, yıllara yayılan emeği ve derin  düşünce dünyasıyla  sinemamıza çok boyutlu bir şekilde bakabilen Ayça’nın temel inceleme ve araştırma konularından. Yoğun içeriği ve derinlikli analizleriyle öne çıkmaktadır.

04 Aralık 2021 tarihinde Gülsen Tuncer ile “Oyunculuk”  başlıklı buluşma gerçekleşecek. Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Gülsen Tuncer, elli yılı aşan oyunculuk serüvenini cömertçe paylaşacaktır. Oyunculuğa hem teknik hem de estetik yönüyle yaklaşan ve sürekli üretip, dönüşen bir kadın oyuncu olarak deneyimlerini yansıtmakla birlikte oyunculuk üzerine yeni yaklaşımlara da yer verecektir.

 Dört gün sürecek Ustalarla Buluşma maratonu sinema severler ve sinema profesyonelleri için yeni açılımların sağlandığı, karşılıklı iletişim ağının oluştuğu zamanlar olacak.

Ustalarla Buluşma Atlas 1948 Sinema Müzesinde gerçekleşecektir.

Etkinlik Ücretsizdir.

YORUMLAR
  Kıvanç Tatlıtuğ ile Başak Dizer ayrılığın eşiğinde
Kıvanç Tatlıtuğ ile Başak Dizer ayrılığın eşiğinde