A24.com.tr » ekonomi » Škoda'nın Yeni Elektriklisi Elroq İddialı Geliyor

Škoda'nın Yeni Elektriklisi Elroq İddialı Geliyor

Škoda'nın Yeni Elektriklisi Elroq İddialı Geliyor

Yeni Elroq satışa sunulduğunda SUV segmentine genişleyecek.

Škoda ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Markanın C-SUV segmentindeki ilk elektriklisi olan tamamen yeni Elroq kamuflajlı gösterildi. Sonbahar aylarında gerçekleştirilecek dünya prömiyeriyle tüm detayları sergilenecek Elroq, sunduğu özelliklerle ve teknolojisiyle segmentinde ses getirmeye hazırlanıyor.

Yeni Elroq satışa sunulduğunda markanın tam elektrikli ürün gamı, adetsel açıdan en büyük pazarlardan olan kompakt SUV segmentine genişleyecek. Etkileyici görünümüyle yeni Modern Solid tasarım dilini benimseyen ilk Škoda modeli olacak Elroq, markanın dış görünümünü daha da ileriye taşıyacak. Tamamen yeni elektrikli Škoda Elroq, outdoor maceralar için mükemmel bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. Ayrıca kompakt ölçüleri ve çevik sürüşüyle şehir yaşamında da kusursuz bir sıfır emisyonlu model olacak.

Tek şarjla 560 kilometreye kadar menzil sunacak

Yeni Škoda modeli, Elroq 50, 60, 85 ve 85x olmak üzere dört farklı seçeneklerle gelecek. Elroq farklı batarya ve 125-220 kW arasında güç çıkışları sunan versiyonlarla tercih edilebilecek. Giriş seviyesi Elroq 50, 55 kWh batarya kapasitesine sahip arkadan itişli ve arka aksta 125 kW güç üreten bir elektrik motoruna sahip. Elroq 60 ise 63 kWh batarya ve 150 kW elektrik motoruyla sunulacak. Elroq 85 ve Elroq 85x varyantları 82 kWh batarya ile donatıldı. Arkadan itişli Elroq 85'in maksimum gücü 210 kW olurken, Elroq 85x ön aksta ek bir elektrik motoru daha içeriyor. Elroq 85x standart olarak dört tekerlekten çekiş ve 220 kW güç sunuyor. Bununla birlikte Elroq, tek şarjla 560 kilometreden daha fazla menziliyle dikkat çekiyor.

Yeni Škoda Elroq'un tüm versiyonları, farklı oranlarda DC hızlı şarjı destekliyor. 175 kW'a kadar DC şarj hızını destekleyen Elroq’un bataryası, 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor.

Elroq, aynı zamanda tüm Škoda modellerinde olduğu gibi geniş iç hacmi ve pratik kullanımıyla da öne çıkıyor. 470 litre bagaj hacmine sahip Elroq, arka koltuklar katlandığında 1580 litrelik hacim sunuyor. Yeni Elroq, Škoda'nın önümüzdeki dönemde 6 tam elektrikli modelden oluşacak e-mobilite atağını hızlandıracak. Elroq, Enyaq ve Enyaq Coupé'nin ardından MEB modüler elektrikli otomobil platformunu kullanan üçüncü Škoda modeli olacak. Elroq’un ardından 2025 yılında ise B-SUV elektrikli modeli Epiq tanıtılacak. Böylece Enyaq, Enyaq Coupe, Enyaq Coupe RS, Enyaq L&K, Elroq ve Epiq ile güçlü bir elektrik ürün gamı müşterilerin beğenisine sunulacak.

YORUMLAR
  Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı
Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı