Kolay kahvaltı tarifleri | Değişik kahvaltı tarifleri | Kahvaltıda ne yapılır?
Saat: 11:17
Hafta sonu ailesiyle beraber kahvaltı yapmak isteyenler en pratik ve etkileyici tarifler için hazırlık yapmaya başladı. İşte kolay ve değişik kahvaltı tarifleri...
Hafta sonu uzun bir uykudan sonra güne kahvaltıyla devam edecek vatandaşlar, kahvaltı için değişik yemekler hazırlama derdine düşebiliyor. İşte bu hafta sonu masaya ekleyebileceğiniz birbirinden pratik lezzetler...
Çılbır tarifi
Malzemeler:
5 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Servisi için:
2 dilim kızarmış ekmek
1 çay kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kaynayan su ile yumurtanın buluşmasıyla hazır edilen çılbır sadece 5 dakikanızı alacak, haşlanmış yumurtadan daha tarz, daha lezzetli bir şey olacak.
Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerede su kaynatmaya başlayın ve su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısığa getirin. Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın. Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kasenin içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın. Yaklaşık 3-4 dakika sonunda yumurtaların beyaz kısımlarının tamamen piştiğini, içininse rafadan olduğunu fark edeceksiniz.
Son olarak poşe yumurtaları servis tabağına alın. Kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürüp ardından poşe yumurtaları üzerine yerleştirin. Son süslemeler içinse kıyılmış maydanoz yaprakları ve karabiber kullanabilirsiniz.
Beyaz omlet tarifi
Malzemeler:
6 adet yumurta beyazı
6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
1 dal biberiye
1 çimdik tuz
1 çimdik karabiber
1/2 demet maydanoz (arzuya göre)
3 adet mantar
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Toplam 20 dakikada hazırlayıp pişirip sofraya çıkarıyorsunuz, güne bol protein alarak başlıyorsunuz. Mis.
Nasıl Yapılır?
Bir tavayı ocağa alıp ısıtın ve yağlayın. Ardından içine mantarları koyup soteleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazları çatalla 2-3 kez çırpıp önceden mantarları sotelediğiniz tavaya aktarın. Ardından üzerine cherry domatesleri, biberiye yapraklarını, tuz ve karabiberi de ilave edin ve kapağını kapatıp 5 dakika kadar bu şekilde pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.
Soğanlı Menemen Tarifi
Malzemeler
5 adetdomates
2 adetkuru soğan
4 adetsivri biber
3 adetyumurta
2 yemek kaşığıayçiçek yağı
1 çay kaşığıtuz
Nasıl Yapılır?
Soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Uzunlamasına kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin.
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Soğanları 4- 5 dakika kadar kavurun. Ardından; sivri biberleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün. Doğradığınız domatesleri ilave edin ve suyunun büyük bir bölümünü çekene kadar diğer malzemelerle birlikte pişirin.
Yumurtaları, tuz ve karabiber ilavesiyle çırpın. Suyunu çeken domatesli harca ekleyin ve aralarda karıştırarak 3- 4 dakika kadar pişirin.
Arzuya göre; kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte bekletmeden, sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Sucuklu açık tost tarifi
Malzemeler:
2 adet hamburger ekmeği
8-10 dilim sucuk
4 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
8 adet kapari turşusu
1 çay kaşığı kekik
Sabah pratik bir adresin ilk adreslerinden olan tostu fırında yapalım dedik. Tost makinesinin başında bekleyip yandı mı, yanmadı mı derdine son verelim istedik. Artık tostunuz fırında zamanlı bir şekilde pişerken rahat rahat hazırlanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye ayırın, üzerine sucuk ve domates dilimlerini yerleştirin. Sucuk ve domates dilimlerinin üzerineyse kaşar peyniri ve kapari turşusu ekleyin. Önceden ısıttığınız 165 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda misler gibi açık tostunuzu fırından çıkarın ve üzerine kekik serperek afiyetle yiyin.
Sodalı buzluk böreği tarifi
Malzemeler:
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
İçi için:
250 gram ezine peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Bir kez yapıp buzluğa attıktan sonra sizin için dünyanın en pratik kahvaltılığına dönüşecek bir börekten söz ediyoruz. Sizce de onunla tanışmanızın zamanı geldi de geçmedi mi?
Nasıl Yapılır?
Yufkaları temiz bir tezgaha serip bir fırçayla üzerlerine sıvı yağ sürün. Her bir yufkayı 6-8 parça halinde üçgen şeklinde kesin. Ezine peynirlerini ezip her bir yufka parçasına pay edin ve yufkaları rulo şeklinde sarıp uçlarını suyla birleştirin. Ardından hazır olan yufkaları buzdolabı poşetine koyarak buzluğu kaldırın ve dilediğiniz zaman çıkarın.
Çıkardıktan sonra bir kapta sıvı yağ ve sodayı karıştırıp börekleri bu sıvı karışıma atarak hafifçe ıslanmalarını sağlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine börekleri yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Dolgulu kaşarlı simit tarifi
Malzemeler:
2 adet bol susamlı ekmek
100 gram kaşar
4 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
4 adet cherry domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Akşamdan alacağınız susamlı ekmekleri sabah simit haline dönüştürebilir, kuru kuru simit yemektense onu vitamini bol sebzeler ve bolca peynirle bir araya getirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Bol susamlı ekmekleri tam ortadan ikiye ayırın ve alt kısmın içindeki fazla hamuru bir kaşık yardımıyla alıp farklı tariflerde değerlendirmek üzere kenara ayırın. Domates ve biberleri küp küp doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serpin. İçini boşalttığınız ekmeklerin içine bu domates-biber karışımını ekleyin ve üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirin. Dolgulu kaşarlı simitleriniz hazır!
İki malzemeli pancake tarifi
Malzemeler:
2 adet muz
4 adet yumurta
Sabah evden çıkana kadar gözünü açamayanların bile yapabileceği kadar pratik ve enerji dolu bir tarif iki malzemeli pancake. Muz ve yumurtanın lezzetiyle dolu.
Nasıl Yapılır?
Muzların kabuklarını soyun ve püre haline gelene kadar bir çatal yardımıyla iyice ezin. Ayrı bir kaseye yumurtaları kırın ve bir güzel çırpın. Çırptığınız yumurtaları püre haline getirdiğiniz muzlara ilave edin ve karıştırın. Yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta kızdırdıktan sonra, hazırladığınız karışımdan bir kepçe dökün ve harcı arkalı önlü pişirin. Tüm karışım bitene kadar aynı işleme devam edin ve iki malzemeli pratik pancake'leri sıcak sıcak afiyetle yiyin.
Mayasız kolay pişi tarifi
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3-4 damla limon suyu
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ
Canı pişi isteyen ama onun mayalanmasını bekleyemeyecek kadar dar vakti olanlara geliyor!
Nasıl Yapılır?
Bir kaba yumurtayı ve yoğurdu aktarıp çırpın. Üzerine kabartma tozunu ekleyip limon sıkın ve karıştırın. Ardından unu, yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce karıştırdığınız hamur koyu bir kıvam alınca toparlayın. Hafifçe unladığınız temiz tezgahta 2-3 beze halinde merdaneyle orta kalınlıkta açın. Şeritler halinde kesin. Bu şeritlerden dikdörtgenler elde edin ve bıçakla uçlarına küçük çizikler atın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağlarıı aldırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Yumurtalı domates dolması tarifi
Malzemeler:
4 adet büyük boy domates
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı domates püresi
1/2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
"Tamam ekmek olmasın ama avokado da biraz şov, ben eve avokado almıyorum bile" diyenleri hemen bu tarafa doğru alalım. Çünkü evinizin demirbaşlarından domatesle yapacağız onu bu kez.
Nasıl Yapılır?
Domatesleri yeşil kısmı kapak olacak şekilde ikiye kesin ve domatesin iç kısmını bir kaşık yardımıyla çıkartın. İçini boşalttığınız domateslerin içini tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Ardından bir tavada zeytinyağı kızdırın ve domates püresini ekleyerek 2-3 dakika boyunca pişirin. Pürenin üzerine sıcak su ekleyip yaklaşık 2 dakika kıvam alana kadar kaynatın. İçini oyduğunuz domateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin. Peynirin üzerine her domatese bir tane gelecek şekilde yumurta kırın. Tuz, karabiber ve hazırladığınız domates sosunu ilave ederek fırına verin. Fırın, 200 derecede önceden ısıtılmış olmalı.Domates dolmalarını 10 dakika fırında pişirdikten sonra bekletmeden afiyetle yiyin.
Tava böreği tarifi
Malzemeler:
1,5 adet yufka
2 adet büyük boy yumurta
1 adet yumurta sarısı
100 gram peynir
3-4 dal çok küçük doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı sade soda
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1 çimdik çekilmiş tane karabiber
Ne kadar tembel işi gibi görülse de aslında hazır yufkalar hayat kurtarıcı olabiliyor zaman zaman. Evinizde her zaman biraz hazır yufka bulundurun, işe, okula giderken börek alacağınıza tavada pişiriverin.
Nasıl Yapılır?
Bir yufkanın yarısını alıyor ve rahatça kullanabileceğiniz bir kasenin içine küçük parçalara ayırarak koyun. Aynı kasenin içine ufaladığınız peynirleri, yumurta, maydanoz, süt ve baharatları ilave edin ve bir güzel karıştırın. Ardından tavanızı çıkarın ve yağlayın. Yağladığınız tavayı ocağa alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tava ısınırken üzerine bir yufka yerleştirin, hazırladığınız harcı bu yufkanın üzerine iyice dağıtın. Tabana yerleştirdiğiniz bütün yufkanın dışarıda kalan kısımlarını harcın üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Son olarak, soda ve yumurta sarısı karışımını hazırlayıp yufkanın üzerine dökün. 10 dakika kadar böyle pişirdikten sonra, üst kısmında pişmesi için böreği ters çevirin. Arkalı önlü pişirdiğiniz böreği servis tabağına alarak sıcak sıcak tüketin. (Kaynak:Yemek.com)