A24.com.tr » teknoloji » KPMG'nin küresel girişim yarışması “Global Tech Innovator”ın Türkiye kazananı belli oldu!

KPMG'nin küresel girişim yarışması “Global Tech Innovator”ın Türkiye kazananı belli oldu!

KPMG'nin küresel girişim yarışması “Global Tech Innovator”ın Türkiye kazananı belli oldu!

Türkiye'nin de dâhil olduğu 24 ülkede düzenlenen KPMG Private Enterprise Global Tech Innovator küresel startup yarışmasının Türkiye finalinin kazananı Wisersense girişimi oldu.

Uçtan uca akıllı makine sağlığı izleme çözümü sunan Wisersense, bu yıl kasım ayında Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleştirilecek büyük küresel finalde ülkemizi temsil edecek ve bu çözümünü dünyaya tanıtma fırsatı bulacak.  
 
Girişimlere kendilerini ve inovasyonlarını uluslararası ölçekte tanıtarak işlerini büyütme imkânı sunan ve 24 ülkede düzenlenen prestijli KPMG Private Enterprise Global Tech Innovator yarışmasının Türkiye finallerinin kazananı Wisersense girişimi oldu. Yoğun başvurular arasından finale kalan on girişimin ayrı ayrı sunumları sonrasında yapılan jüri değerlendirmesi ile öne çıkan Wisersense, uçtan uca akıllı makine sağlığı izleme çözümü sunuyor. 
 
Türkiye finalinde birinci olan Wisersense, 10-14 Kasım 2024 tarihleri arasında Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleştirilecek küresel büyük finalde diğer ülkelerin birincileriyle birlikte sahne alacak, kendi inovasyonunu dünyaya tanıtma fırsatı bulacak ve 2024 yılının “Küresel İnovasyon Öncüsü” olma şansını yakalayacak. Ödül, Lizbon'a seyahat ve konaklamayı, ayrıca özel networking etkinliklerine ve mentorluk fırsatlarına erişimi de içeriyor. Wisersense aynı zamanda KPMG'nin hazırlayacağı global raporda da yer alacak.
 
Akıllı IoT sensörleri ve yapay zekâ destekli yazılım çözümleriyle birlikte dijital ikiz teknolojisinde öncü olmayı hedefleyen bir vizyona sahip olan Wisersense, çözümleriyle endüstrilerde plansız kesintilerin ve arızaların önüne geçmeyi,  bakım ve enerji maliyetlerini azaltmayı, çevresel sürdürülebilirlik ve iş güvenliği süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan KPMG Türkiye Birleşme ve Satın Alma Danışmanlığı Lideri Şirket Ortağı Özge İlhan Acar, “Yarışmamıza dünya genelinde 1.500'ün üzerinde girişim başvuru yaptı. Yoğun bir ilgiyle karşılaştığımız Türkiye finalinde de küresel standartları yakalamış ve birbirinden başarılı 10 girişimi yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu tablo, Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin dinamizmini ve inovasyon kapasitesini açıkça ortaya koyuyor.” dedi.
 
KPMG Türkiye İnovasyon ve Teknoloji Danışmanlığı Lideri, Şirket Ortağı Gökhan Mataracı ise “Çok sayıda güçlü aday arasından öne çıkan Wisersense, uçtan uca akıllı makine sağlığı izleme çözümüyle jüri üyelerimizden büyük takdir topladı. Wisersense'in Portekiz'deki küresel finalde ülkemizi başarıyla temsil edeceğine ve dünya sahnesinde de buradakine benzer bir etki yaratacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
KPMG Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı ve Finansal Durum Tespit Hizmetleri Şirket Ortağı Hakan Demirelli de “Girişimlerin bu tür prestijli platformlarda kendilerini gösterme fırsatı bulmalarını desteklemekten ve bu sürecin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. KPMG Türkiye olarak girişim ekosistemini ve girişimcileri desteklemeye ve değer yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Wisersense Program Müdürü Burak Bağcı ise yarışmada elde ettikleri başarı hakkında şunları söyledi: "Bu prestijli yarışmada Türkiye'yi temsil etmek, Wisersense için büyük bir onur ve aynı zamanda global büyüme yolculuğumuzda önemli bir adım. Yarışma boyunca aldığımız geri bildirimler, yenilikçi teknolojimiz ve vizyonumuzun gücünü bir kez daha doğruladı. Endüstrilerde devrim yaratan uçtan uca akıllı makine sağlığı izleme çözümlerimizle plansız kesintileri en aza indiriyor, maliyetleri düşürüyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Dünyaya sunduğumuz bu yenilikleri Kasım ayında Lizbon'da daha geniş bir sahnede tanıtacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Wisersense olarak geleceğin endüstrilerini şekillendirmeye kararlıyız."

YORUMLAR
  İlişkileri, Evlilikleri, aldatmaları olay olan ünlüler!
İlişkileri, Evlilikleri, aldatmaları olay olan ünlüler!