A24.com.tr » kültür-sanat » LAYERS AND LİNES

LAYERS AND LİNES

LAYERS AND LİNES

20 Eylül tarihinde açılan sergide sanatçılardan ressam ve fotoğrafçı Michael Kruscha’nın 25 adet, Ludwig Rauch’un 23 adet eseri sergileniyor.

Fotoğrafı merkeze alan lens tabanlı çalışmalar öncülüğünde farklı disiplinlerden beslenen bir kültür-sanat mekanı olan Fotokolektif 2024-2025 sezon açılışını iki Alman fotoğraf sanatçısının sergisi ile yaptı. Michael Kruscha ve Ludwig Rauch’un ‘’Layers and Lines’’ isimli sergileri 25 Ekim 2024 tarihine kadar Fotokolektif Galeri’de izlenebilir.

20 Eylül tarihinde açılan sergide sanatçılardan ressam ve fotoğrafçı Michael Kruscha’nın 25 adet, Ludwig Rauch’un 23 adet eseri sergileniyor. Michael Kruscha Bratislava Güzel Sanatlar Akademisi mezunu ressam, fotoğrafçı ve sanat yönetmeni, Ludwig Rauch ise Leipzig Güzel Sanatlar Akademisinden mezun, Ostkreuzschule Fotoğraf Okulunda eğitmenlik yapmakta ve Alman Fotoğrafçılık Derneği üyesi. Almanya’da ve uluslararası kişisel ve karma pek çok sergiye katılmış olan her iki sanatçı da çalışmalarına Berlin’de devam etmekte. Türkiyede ilk defa eserlerini sergileyen sanatçıların fotoğraflarında grafik düzenlemeler, detaylar, estetik, katmanlar ve renkleri beraber harmanladığı kompozisyonlar ön planda.

Alman sanat eleştirmeni Jörg Sperling sergi hakkında ‘’İki sanatçı arkadaş Michael Kruscha ve Ludwig Rauch, sanatsal işbirliklerine Layers and Lines adını verdiler. Sergiledikleri eserler, görsel dillerindeki yakınlık ve uzaklığın bariz bir şekilde iç içe geçmesini, yan yana ve birlikte sunulmasının amaçlıyor. Bir ressam fotoğraf makinesini eline aldığında ve bir fotoğraf sanatçısı ressamca araçlar kullandığında, işler heyecan verici hale gelebilir. Çünkü komşu sanat alanlarındaki perspektif değişimini keşfetmek, kişinin kendi sanat pratiğine bakışını keskinleştirir. Bu sergi izleyicide deyim yerindeyse karışık bir ikilik sunuyor. Özellikle de her iki sanatçı da bu alan değişiminde bilinçli olarak indirgeme ve soyutlamayı tercih ettiği için.’’ dedi.

Serginin küratörlüğünü Manolya Tokalı, koordinasyonunu ise İsa Özdemir ve Burcu Aydın yaptılar.

YORUMLAR
  Uyuma şeklinize göre karakter analizi
Uyuma şeklinize göre karakter analizi