A24.com.tr » kültür-sanat » Mamak Belediyesi Çocuk Tiyatro Topluluğu Yarını Akıl Yapar Oyunu ile “Perde” Dedi

Mamak Belediyesi Çocuk Tiyatro Topluluğu Yarını Akıl Yapar Oyunu ile “Perde” Dedi

Mamak Belediyesi Çocuk Tiyatro Topluluğu Yarını Akıl Yapar Oyunu ile “Perde” Dedi

"Yarını Akıl Yapar" tiyatro oyunu, yirmi minik oyuncu kadrosuyla, Musiki Muallim Mektebi’nde izleyicisiyle buluştu.

Mamak Belediye Tiyatrosu perdelerini, “Yarını Akıl Yapar” Çocuk Oyunu ile açtı. Mamak Belediye Çocuk Tiyatro Topluluğu’nda tiyatro eğitimi gören 9-12 yaş grubu çocuklar, Ülker Köksal’ın yazdığı, Mamak Belediye Tiyatro Yönetmeni Kenan Olpak’ın yönettiği oyunla minik izleyicilerden tam not aldı.

Geleceğin Sanatçıları Mamak’ta Yetişiyor

Kent Tiyatrosunun genç tiyatroculara yeteneklerini geliştirme şansı sunduğunu hem de tiyatro severleri ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza Musiki Muallim Mektebi çatısı altında farklı dallarda kurs hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızın eğitimine bu tarz kültürel etkinliklerimiz ile destek oluyor, sosyal gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Kültür sanat şehri olma hedefiyle geleceğin tiyatrocularını yetiştirme konusunda kararlıyız. Gerek tiyatro, gerekse enstrüman kurslarında yetişen çocuklarımız ilerde konservatuar ve devlet tiyatrolarında geleceğin sanatçıları olarak yetişecekler. Yavrularımıza çıktıkları sanat yolculuğunda başarılı bir hayat diliyoruz. Geleceğin Neşet Ertaşları, Ayten Gökçerleri ve geçtiğimiz ay hayata veda eden tiyatro sanatçısı Ahmet Uğurluları Mamak'tan çıkacak” dedi.

Yarını Akıl Yapar’ın Konusu

Çocukların keyifle izlediği oyunda, ders çalışmak istemeyen çocukların rüyasına giren yalancı çocukları tembeller ülkesine götürür. Tembeller ülkesinin hayal ettikleri gibi bir yer olmadığını gören çocuklara sevgi perisi ve akıl kralı tembelliğin ve yalancılığın çok kötü olduğunu anlatır. Böylece çocuklar tembeller ülkesinden kurtulur.

Tiyatro Topluluğu’ndan 3 Oyun Daha

Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Temmuz Ayı’nda yeni bir çocuk oyunu ile perde diyecek. Bununla birlikte Eylül ayına da 3 yetişkin oyunu ile tiyatro severlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, tiyatro ve drama kursları ile eğitimlerine Musiki Muallim Mektebi’nde devam ediyor. Hafta sonu çocuklar ve gençler için tiyatro, hafta içi de çocuklar için drama eğitimi veriliyor.

YORUMLAR
  Süper kahramanlar 16. yüzyılda yaşasaydı nasıl görünürlerdi?
Süper kahramanlar 16. yüzyılda yaşasaydı nasıl görünürlerdi?