Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

MEİS'TEN KAŞ'A ‘BARIŞ VE DOSTLUK' İÇİN KULAÇ ATTILAR

A24.com.tr » spor » MEİS'TEN KAŞ'A ‘BARIŞ VE DOSTLUK' İÇİN KULAÇ ATTILAR
MEİS'TEN KAŞ'A ‘BARIŞ VE DOSTLUK' İÇİN KULAÇ ATTILAR

Antalya’nın Kaş ilçesi ile Yunanistan’ın Meis Adası arasında bu yıl 18. kez düzenlenen ‘Megisti-Kaş Swim Race’ 20 ülkeden 175 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Dünyada iki ülke arasında yapılan tek yüzme yarışı olan organizasyon, aynı zamanda Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğu da pekiştiren önemli bir organizasyon.

Her yıl Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali’nin sonunda iki kıta arasında düzenlenen Megisti Kaş Swim Race’da milli yüzücülerden diplomatlara, iş insanlarından bürokratlara birçok önemli isim de kulaç attı. Dünyadaki yüzme yarışları arasında önemli bir yere sahip olan Megisti (Meis) Kaş Swim Race, yüzme yarışlarının Formula 1’i olarak da geçiyor.

AKDENİZ’İN MASMAVİ SULARINDA BİR ÜLKEDEN DİĞER ÜLKEYE KULAÇ ATTILAR

Antalya’nın Kaş ilçesinden saat 7:30’de sponsor feribot Kahramanlar Meis Ferry Lines ile Kastellorizo / Meis (Kızılhisar) Adası’na geçen yüzücüler, Meis Belediyesi Başkanı Nikolaos Asvestis’in 8:30’da yarışın startını vermesinin ardından suya atladılar. Akdeniz’in masmavi sularında, akıntıya ve dalgalara karşı verilen mücadele spor tutkunları tarafından heyecanla takip edilirken, 7 kilometrelik parkuru ilk tamamlayan İtalyan sporcu Egor Tropeano oldu.

YARIŞIN ŞAMPİYONU İTALYAN YÜZÜCÜ

İtalya Yüzme Milli Takımı’nın eski sporcularında olan Tropeano, ilk kez yüzdüğü parkurda yarışı 1 saat 41 dakika 55 saniyede tamamladı. Tropeano genel klasman birinciliğini elde ederken genel klasman ikincisi 1 saat 47 dakika 27 saniye ile Aybige Su Irçağ oldu. Genel klasmanda üçüncülüğü ise erkekler 55-59 yaş kategorisinde yarışan Bekir Emrah Gemicioğlu elde etti.

TROPEANO: PARKUR KEYİFLİ, SU GÜZEL, ORGANİZASYON DA ÇOK BAŞARILIYDI

Yarışın şampiyon olarak tamamlayan İtalyan eski milli yüzücü Egor Tropeano, ilk kez bu yarışa katıldığını belirterek, “Parkur keyifli, su güzel, organizasyon da çok başarılıydı. Yarışmayı birinci tamamladığım için çok mutluyum, buradan güzel anılarla ayrılıyorum.” dedi.

HOLLANDA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JOEP WİJNANDS DA YARIŞTI

7 kilometrelik parkuru yüzenler arasında Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands da vardı. Wijnands, sudan çıktıktan sonra çok mutlu olduğunu, katıldığı yüzme yarışları arasında Megisti-Kaş Yüzme Yarışı’nın en iyisi olduğunu ifade etti.

POLAT: HER ZAMANKİNDEN DAHA İYİ BİR YARIŞ GERÇEKLEŞTİRDİK

Megisti Kaş Swim Race Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede de, her zamankinden daha iyi bir yarış gerçekleştirdiklerini, 175 sporcunun da sağlıklı bir şekilde yarışı tamamladığını, yarışın her yıl marka değerinin arttığını söyledi.

DÖRDÜNCÜ KEZ KATILDI, ÜÇÜNCÜ OLDU

2005 yılından bu yana iki komşu ülke arasındaki dostluğu geliştirmek için her yıl Haziran ayında düzenlenen uluslararası sınır ötesi açık su yüzme yarışması olan Megisti-Kaş Swim Race, Meis limanında başlayıp, Kaş limanında sona ererken, katılımcıların en az 18 yaşında olması ve 1.500 m'yi 30 dakikadan daha kısa sürede yüzebilmesi gerekiyor. Bu yıl 18. kez gerçekleştirilen yarışa bazı sporcular ilk kez, bazılarıysa birçok kez katılım gösterdi. Kadınlar kategorisin üçüncüsü Yasemin Altıntaş yarış öncesi yaptığı açıklamada yarışmaya ilk kez 2013’te katıldığını belirterek, “Bu sene 4. kez katıldım. Deniz bugün harikulade, organizasyon müthiş, heyecanlıyım, umarım bu sene de çok güzel geçer.” dedi.

Megisti-Kaş Swim Race’in destekçileri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kaş Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Kaş Belediyesi, MK Group,Radisson Blu Hotel Kaş, Novva Hotels, Kosifler Oto Antalya, BMW Türkiye, Abant Su, Rossist Event ve Kahramanlar Meis Ferry Lines yer alıyor.

Yarışta kadınlar kategorisin ilk üç:

Aybige Su Irçağ  - 1.47.27 , Bengisu Avcı - 1.59.19, Yasemin Altıntaş - 2.02.17,

Erkekler kategorisinin ilk üçü:

Egor Tropeano - 1.41.55, Bekir Emrah Gemicioğlu - 1.50.24 , Kemal Baransel - 1.59.22


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler