A24.com.tr » eğitim » MONTENEGRO'YA TÜRK OKULU

MONTENEGRO'YA TÜRK OKULU

MONTENEGRO'YA TÜRK OKULU

Geçtiğimiz günlerde Karadağ Montenegro Podgorica’da düzenlenen 8. Diamond Ceremony, Marka Lansmanı ve Networking – İş Geliştirme Programı panelindeki en önemli konu eğitimdi.

Podgorica Büyükelçimiz Barış Kalkavan’ın da katıldığı panelde konuşma yapan Fidol Okulları kurucusu eğitim uzmanı Faik Birgül, son yıllarda bölgede artan Türk nüfusa dikkat çekti.

Usta oyuncu Hakan Bilgin’in moderatörlüğünde gerçekleşen ve eğitimin de konu edildiği panelde Faik Birgül, Montenegro’da 20 bin Türk ailenin yaşadığını, yakın bir dönemde bu sayının 20 bin daha artarak 40 binlere ulaşacağını ve özellikle ilk kez okula başlayacak ve okul öncesi öğrenci potansiyelinin 1200 olduğunu ifade etti. Bölgede yaşayan Türk ailelerin uygun okul arayışlarının gün geçtikçe arttığını ve bölgede bir Türk okulunun artık ihtiyaç olduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.

Başkonsolosumuz Sayın Barış Kalkavan, dikkatle ve ilgiyle takip ettiği eğitim konusunun önemine dikkat çekmek için panelde yaptığı konuşmada Türk yatırımcıları ve eğitimcileri, Montenegro’ya eğitim alanında yatırımlar yapmaya davet etti.

FİDOL OKULLARI YAKINDA MONTENEGRO’DA

Panel sonrası bir araya gelen Fidol Okulları kurucusu ve eğitim uzmanı Faik Birgül ile başkonsolos Barış Kalkavan, ayak üstü konuyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdi. Fidol Okulları olarak bölgeye eğitim alanında yatırım yapmaya hazır olduklarını başkonsolosumuza ileten Faik Birgül, İstanbul Koşuyolu’nda faaliyet gösteren ve Finlandiya Eğitim Sistemi ile dikkat çeken Fidol Okulları olarak, bölgede uygun bina aradıklarını ve kısa süre içerisinde Montenegro’da bir Türk okulu açacaklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR
  Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi nasıl olacak? - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında her şey
Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi nasıl olacak? - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında her şey