A24.com.tr » eğitim » osym.gov.tr YDS sonucu öğrenme - YDS sınav sonuçları açıklandı - ÖSYM son dakika haber

osym.gov.tr YDS sonucu öğrenme - YDS sınav sonuçları açıklandı - ÖSYM son dakika haber

osym.gov.tr YDS sonucu öğrenme - YDS sınav sonuçları açıklandı - ÖSYM son dakika haber

Uzun bir süredir büyük heyecanla beklenen Yabancı Dil Sınavı (YDS) sınavı sonuçları nihayet açıklandı. Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

 YDS sınavına girenler sınav sonuçları için uzun bir bekleyişin ardından muradına eriyor. YDS sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler ÖSYM'nin osym.gov.tr resmi sitesinden bilgilerini girerek sonuçlarına ulaşabilir.

2017 YDS sonuçları açıklandı mı? Binlerce kişi kısa adı YDS olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda ter döktü. YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sınavı Saat 10:00 itibariyle başladı sınav 3 saat (180 dakika) sürdü. Sınav sonrasında YDS sonbahar dönemi soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. ÖSYM aday işlemleri sistemi dışında mobil uygulama ile de sonuçlar görülebilecek. Adayların sınav sonuç belgeleri, adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecek. İnternet sitesi üzerinden yapılan sonuç ilanı tebliğ hükmündedir. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada sonuçlar 5 Ekim Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

ÖSYM - 2017 YDS SONBAHAR SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

YDS 2017 SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

17 Eylül’de yapılan olan YDS’nin sonuçları ÖSYM aday işlemleri sisteminden öğrenilebilecek. Adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. ÖSYM aday işlemleri sistemi dışında mobil uygulama ile de sonuçlar görülebilecek. Adayların sınav sonuç belgeleri, adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecek. İnternet sitesi üzerinden yapılan sonuç ilanı tebliğ hükmündedir.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada sonuçlar 5 Ekim Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

YDS PUANLAMA SİSTEMİ

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

YDS’YE GİRERKEN BULUNMASI GEREKENLER

Sınav giriş belgesini adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.

Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

b) NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:

Adayların sınava girebilmeleri için ilgili YDS Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında; Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir. Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. 2017 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından eski Nüfus Cüzdanları yenilenmeyecek yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilecektir. Sınava giriş için geçerli bir nüfus cüzdanı bulunmayanların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinme sürecini de göz önünde bulundurarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekir. Adaylara biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması yapılabilecektir. Biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulama uygulamaları için elde edilen veriler sınav hizmetlerinde kullanılmak üzere saklanabilecektir. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

YDS nedir?

YDS'nin açılımı Yabancı Dil Sınavı'dır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede sadece iki defa yapılır. Sınav pazar günleri saat 10.00'da başlar ve 3 saat sürer. Sınavda 80 soru sorulmaktadır. Sınav ücreti olarakta 90 TL verilmektedir. ÖSYM'nin YDS kılavuzunda şu ifadelere yer verilmiştir: "İlgili mevzuat gereği, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girmeleri veya eşdeğerlikleri kabul edilen uluslararası sınavlardan yeterli puan almaları gerekmektedir.

Ayrıca, YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir.

Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir." YDS ve e-YDS'nin Farkı Nedir ? - YDS ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez yapılırken e-YDS ise ÖSYM'nin belirlediği takvime göre yılda 10 kez yapılır. - YDS sınav merkezlerinde yapılır, e-YDS ise sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’deki elektronik sınav merkezinde yapılmaktadır. - YDS'de herhangi bir kontenjan belirlenmemiştir, e-YDS'de ise kontenjan ile sınırlama bulunmaktadır.

 

YORUMLAR
  Eser sosyetik ex aşkı ile tatile çıkabilmek için kredi çekmiş! (Dila Tarkan Kimdir?)
Eser sosyetik ex aşkı ile tatile çıkabilmek için kredi çekmiş! (Dila Tarkan Kimdir?)