A24.com.tr » ekonomi » Protel, VUK 507 uyumlu altyapısıyla bankalara çözüm sunuyor

Protel, VUK 507 uyumlu altyapısıyla bankalara çözüm sunuyor

Protel, VUK 507 uyumlu altyapısıyla bankalara çözüm sunuyor

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı bir duyuruyla bankalara 15 Kasım tarihine kadar mevcut POS cihazlarını VUK 507 ve ÖKC uyumlu cihazlarla değiştirmesi zorunluluğu getirildi.

Bankaların bu dönüşüm sürecini en iyi şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için gerekli altyapıyı sunan Protel, bankalara kendi VUK 507 altyapısını cihaz bağımsız olarak kullanma imkanı sağlıyor. Bu sayede bankalar, mevcut sistemlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde güncelleyerek yasal gereklilikleri yerine getirebiliyor. 

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusuyla bankalara 15 Kasım tarihine kadar mevcut POS cihazlarının VUK 507 (507 no'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği) ve ÖKC (Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar) uyumlu cihazlarla değiştirilmesi zorunluluğu getirildi. Protel, bankalar ve finans sektörü profesyonelleri için sunduğu VUK 507 ve ÖKC uyumlu, entegre çözümlerle, bu geçiş sürecini sorunsuz hale getiriyor. 

Protel, VUK 507 kapsamında hem kendi lisanslı cihazlarında sertifikalı ve sertifikasız onaya sahip hem de Türkiye'deki birçok bankaya VUK 507 yazılımı konusunda altyapı desteği sağlıyor. 

Bulut tabanlı Android POS ürünü SimpraQuick, ödeme çözümleri ve fiziksel cihazlarla bankalara hızlı ve özelleştirilebilir whitelabel çözümler sağlayan Protel, EFT POS değişimi için alternatif bir sistem sunuyor. 

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın talep ettiği VUK 507 ve ÖKC uyumlu cihazların entegrasyonunun bankalar için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Protel CFO'su İlkiz Özcan, “Protel olarak bu süreçteki her türlü zorluğu aşmak için hazırız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak geliştirdiğimiz çözümlerle, bankaların bu dönüşüm sürecini en iyi şekilde yönetmelerine yardımcı olacağız” dedi. 

YORUMLAR
  Beşiktaş’taki patlamada olay yerinden ilk görüntüler
Beşiktaş’taki patlamada olay yerinden ilk görüntüler