A24.com.tr » yaşam » RUSAL, ultra düşük karbonlu metalden alüminyum filmaşin üretti

RUSAL, ultra düşük karbonlu metalden alüminyum filmaşin üretti

RUSAL, ultra düşük karbonlu metalden alüminyum filmaşin üretti

RUSAL ultra düşük karbonlu alüminyum filmaşin ürünüyle kablo sektöründe karbon salınımını azaltacak.

Dünyanın en büyük alüminyum üreticilerinden RUSAL uluslararası bir kablo ve tel üreticisiyle işbirliği yaparak, ultra düşük karbonlu metalden alüminyum filmaşin üretti. Yeni ürünün ileri performans testleri de yapıldı.  

Yeni filmaşinin üretiminde, RUSAL'ın sektördeki en düşük karbon ayak izine sahip alüminyum markası ALLOW INERTA™ kullanıldı. Bu metalin kullanımıyla, nihai ürünün karbon ayak izinin mümkün olan en düşük seviyeye indirilmesi sağlandı.
ALLOW INERTA™ üretmek için kullanılan son teknoloji, elektroliz işlemi sırasında toplam sera gazı emisyon hacmini önemli ölçüde azaltıyor. Uluslararası Alüminyum Enstitüsü'nün 2022 yılı tahminlerine göre, bu alandaki sektör ortalaması 11,4 ton CO2 eşdeğeriyken, bu yenilikle birlikte Kapsam 1 ve 2 dahilindeki karbondioksit emisyonları, alüminyum tonu başına 0,01 ton CO2 eşdeğerine düşürülüyor.

RUSAL'ın işbirliği yaptığı uluslararası kablo ve tel üreticisi ultra düşük karbonlu filmaşinin kalitesini ve beyan edilen teknik özelliklere uygunluğunu başarıyla test etti ve onayladı. ALLOW INERTA™ metalinden yapılan alüminyum filmaşin, şirketin yenilenebilir enerji projelerinde kullanılacak.

Yeni alüminyum filmaşin ürünü, yapımında kullanılan inert anot teknolojisi sayesinde gelişmiş elektrik iletkenliği ile de öne çıkıyor. Bu avantajıyla elektrik enerjisi endüstrisinde kablo malzemesi maliyetini azaltırken, proje bütçelerinden de tasarruf sağlıyor.  

Yeni alüminyum filmaşinin tam kapsamlı karbon ayak izi, ton alüminyum başına 4 ton CO2 eşdeğeri olarak ölçülüyor. Bu da kablo endüstrisindeki küresel karbonsuzlaştırma eğilimleriyle uyum gösteriyor.

RUSAL Hakkında   
RUSAL (www.rusal.com) küresel alüminyum endüstrisinde bir lider ve önde gelen düşük karbonlu alüminyum üreticisidir. Şirket 2023 yılında küresel alüminyum üretiminin, küresel alüminyum üretiminin %5,5'ini vealümina üretiminin %3,8'ini gerçekleştirmiştir. RUSAL 5 kıtadaki 20 ülkede faaliyet göstermektedir.  Şirketin düşük karbonlu alüminyum ürünü ALLOW'un karbon ayak izi, sektör ortalamasının (döküm tesisinde, Kapsam 1 ve 2 dahilinde) 5 kat altındadır. 

YORUMLAR
  "Bu Sayılmaz" bekleneni veremedi... Kanal yönetimi fişini çekti...
"Bu Sayılmaz" bekleneni veremedi... Kanal yönetimi fişini çekti...