A24.com.tr » ekonomi » Tasarımın geleceği için FDI ve ENTA'dan iş birliği

Tasarımın geleceği için FDI ve ENTA'dan iş birliği

Tasarımın geleceği için FDI ve ENTA'dan iş birliği

FDI Türk tasarımcıların yeni ufuklara yolculuğu için ENTA ile iş birliği gerçekleştirdi.

Türkiye mobilya sektörünü özgün, yenilikçi ve estetik tasarımlar odağında bir araya getirecek Furnishings & Design Istanbul (FDI), Türk tasarımcıların yeni ufuklara yolculuğu odağında tasarlanan FDI New Horizon Exhibition özel alanı için Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (ENTA) ile iş birliği gerçekleştirdi. ENTA iş birliği kapsamında FDI’a duyurular ile New Horizon Exhibition alanı için başvuru ve değerlendirme süreçleri konusunda destek olacak.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) organizasyonuyla gerçekleştirilecek FDI, 19-21 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi 9. Hall’de 5 bin metrekarelik alanda iç tasarım üzerine büyüleyici ve ufuk açıcı yeniliklere sahne olacak. Fuar aynı zamanda özel alanları ile de dikkatleri üzerine çekecek. Zarif ve çarpıcı tasarımların yer alacağı fuarın mesleki yolculuklarının farklı aşamalarındaki bağımsız Türk tasarımcıları buluşturan sergi alanı FDI New Horizon Exhibition için FDI, öğrenci ve profesyonel endüstriyel tasarımcıları bir çatı altında toplamayı amaçlayan Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (ENTA) ile iş birliği gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında ENTA, FDI’a duyurular ile New Horizon Exhibition alanı için başvuru ve değerlendirme süreçleri konusunda destek olacak.

Gücümüze güç katacak

Gerçekleştirilen iş birliğinin fuarın etkisini artırması açısından önem taşıdığını belirten Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “FDI mobilyadan aydınlatmaya, ev tekstilinden zemin kaplamasına ve aksesuara kadar tüm başlıklarda iç mekân üzerine düşünen ve üreten tüm markalara özgün ve yenilikçi tasarımlarını sunma fırsatı verecek. Bunun için fuarımızı olabildiğince duyurabilmemiz, özellikle de tasarım dünyasında adımızdan söz ettirmemiz gerekiyor. Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (ENTA) da bu noktada hem çok sayıda disiplini çeşitli üyelik seçenekleriyle bir araya getiriyor hem de öğrenci ve profesyonel endüstriyel tasarımcıları tek bir çatı altında topluyor. Bunun için gerçekleştirdiğimiz iş birliği kıymetli. ENTA’nın vereceği duyuru, başvuru toplama ve değerlendirme desteği ile daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İş birliği üzerine değerlendirmelerde bulunan Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (ENTA) Yönetim Kurulu Başkanı Tolgahan Tosun “ENTA olarak FDI ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, özellikle yetenekli genç tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla görünürlük kazanmasını sağlayacak. FDI New Horizon Exhibition, tasarımcılarımızın yenilikçi fikirlerini sergileyebilecekleri ve sektörün önde gelen isimleriyle buluşabilecekleri önemli bir fırsat sunuyor. Biz de ENTA olarak, duyuru, başvuru toplama ve değerlendirme süreçlerinde sağlayacağımız destek ile bu önemli organizasyonun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Benzeri iş birlikleri ile endüstriyel tasarımın sektöre sağladığı katma değeri ve meslektaşlarımızın potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR
  Game of Thrones hakkında ilk defa duyacağınız 22 gerçek!
Game of Thrones hakkında ilk defa duyacağınız 22 gerçek!