A24.com.tr » yaşam » Tayfun nedir, ne demek, nerede olur? Süper Tayfun nedir? Süpertayfun nedir?

Tayfun nedir, ne demek, nerede olur? Süper Tayfun nedir? Süpertayfun nedir?

Tayfun nedir, ne demek, nerede olur? Süper Tayfun nedir? Süpertayfun nedir?

Japonya'daki Süper Tayfun haberlerinin ardından birçok vatandaş tayfun nedir, nerede olur? Süper Tayfun nedir nerede olur? sorularına yanıt aramaya başladılar.

Japonya'da gerçekleşen Hagibis Tayfun'unda toplam 19 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin yaralandığını ve 16 kişininde kayıp olduğu bilgisi yetkililer tarafından verildi. Bu haberlerin ülke gündeminde manşetleri süslemesinin ardından vatandaşlar tarafından "tayfun nedir?" sorusu sorulamaya başlandı. Vatandaşların Google arama motorunda arattığı "Tayfun nedir, nerede olur? Süper Tayfun nedir, nerede olur? soruların cevaplarını derledik...

TAYFUN NEDİR?

Tayfun; şiddetli rüzgarları, ilginç bulut yapıları ve sellere yol açan yağmurlarıyla Dünya'nın en olağanüstü hava olaylarından biri. Büyük Okyanus'un batısında meydana gelen tayfunlara "kasırga" adı verilir.

Hortumlardan yaklaşık 2000 kat daha büyük olan kasırgalar, yollarına çıkan her şeyi yok eder. Verdikleri zararlarla ülkelerin ekonomilerini felce uğratırlar. Genellikle de çok can alırlar. Hortumlar kısa sürüp belirli ve çok küçük bir alanda etkili olurken; kasırgalar çok geniş alanlara yayılabilir ve yavaş hareket ederler. Tayfunların hortumlar için ortam hazırladığı bilinmesi gereken bir bilgidir.

Büyük Okyanus'un batısında Çin Denizinde ve Filipin Denizinde görülürler. Dünyadaki en güçlü rüzgardır.

SÜPER TAYFUN NEDİR?

Süpertayfun veya Süper Tayfun, en güçlü kasırgadır. Bir tayfundan yaklaşık 5 kat daha şiddetlidir. Süpertayfunlar tayfunların görüldüğü yerlerdeki gibi Pasifik Okyanusu'nun batısında, Çin Denizinde ve Filipin Denizinde görülürler.

YORUMLAR
  20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!
20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!