TGC: Nezih Demirkent yaşamı boyunca gazetecilik dayanışmasını savundu
Saat: 17:35
![TGC: Nezih Demirkent yaşamı boyunca gazetecilik dayanışmasını savundu](https://img.a24.com.tr/hbrResim/TGC-Nezih-Demirkent-yasami-boyunca-gazetecilik-dayanismasini-savundu-3762.jpg)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 yıl başkanlığını yapan Nezih Demirkent’in ölümünün 24. yılında Yönetim Kurulu anma mesajı yayınladı.
Aşiyan Mezarlığı’nda kabri başında anılacak olan Nezih Demirkent için yayınlanan anma mesajında şu görüşler yer aldı:
“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni 1982-1992 yılları arasında başkanlığını yapan Nezih Demirkent gazetecilerin dayanışmasına büyük emek verdi. Yaygın basınla Anadolu basını arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni çağdaş bir yapıya kavuşturmak için çaba harcadı.
Başkanlığı döneminde Basının hafızası olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi’nin kurulmasını, TGC’nin Darıca’daki Huzurevi’nin gazetecilere kazandırılmasını sağladı. 11 Şubat 2001’de kaybettiğimiz Nezih Demirkent’i sevgi ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.”
NEZİH DEMİRKENT KİMDİR?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanlarından Nezih Demirkent 18 Kasım 1982 günü Başkanlığa seçildi. 10 yıl sürdürdüğü bu hizmetten, seçimde adaylığını koymayarak çekildi. TGC‘nin yayın organı Bizim Gazete‘nin aylık olarak yayımını başlattı. TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi ile TGC Basın Müzesi projelerini gerçekleştirdi. Nezih Demirkent 1930 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1950 yılında Son Saat Gazetesi’nde başladı. Yeni Sabah, Yeni Gazete ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. Hürriyet Gazetesi’nde Genel Müdürlük yaptı. Daha sonra Dünya Gazetesi’nin sahipliğini üstlendi. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin kurucu üyesi ve Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası’nın Başkanıydı. Basın Şeref Kartı taşıyordu. “Sayfa Sayfa Gazetecilik”, “Medya Medya” ve “Salı Yazıları” isimli kitapları bulunuyor. Işın Demirkent ile evli ve bir çocuk babasıydı. 11 Şubat 2001’de vefat etti.