A24.com.tr » teknoloji » TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünde sanal asistanların gelişimi konuşuldu

TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünde sanal asistanların gelişimi konuşuldu

TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünde sanal asistanların gelişimi konuşuldu

TÜBİSAD'ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümü yayınlandı.

Serinin 34'üncü bölümünde TÜBİSAD Üyesi Münir Kundakçı ve Y İnovasyon ve Teknoloji Kurucu Ortağı Serkan Kav, chatbot'ların, sanal asistanların gelişimini konuşuyor.

TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünde Y İnovasyon ve Teknoloji Kurucu Ortağı Serkan Kav, TÜBİSAD Üyesi Münir Kundakçı'nın sorularını yanıtladı.
 
Türkiye'nin yapay zekayla tanışmasının 2014-2015 yıllarında chatbot'larla olduğunu söyleyen Y İnovasyon ve Teknoloji Kurucu Ortağı Serkan Kav, “Bu süreç pandemiyle beraber inanılmaz seviyede arttı. Farkındalık yaratıldı ve şu an çok güzel şirketlerde, çok vizyoner yöneticilerle yapılmış olan kıymetli projeler var. Verdiğimiz eğitimlerde ve görüşmelerde söylediğim bir cümle var: Yapay zeka eşittir sizin hayal gücünüz. Yani yapay zekanın bir sınırı yok. Sizin hayal gücünüz ne kadar geniş, ufkunuz ne kadar açıksa, yapay zekanın özellikle sanal asistanlar özelinde, gittiği nokta o taraf. Şirketler yapay zekayı, chatbot'ları müşteriler bize çok daha hızlı ulaşsınlar, çok daha çabuk cevap alsınlar ve bir memnuniyet yaratsın diye kurmaya başladı. İlk olarak müşteri hizmetlerinin yoğun ve kalabalık olduğu yerlerde çıktı. Çünkü çok fazla çağrı geliyordu pandemide; müşteri saatlerce hatta bekliyordu. Pandemiyle beraber farkındalık artınca sektör bağımsız oldu” diyor.
 
 
TÜBİSAD Plus nedir? 
TÜBİSAD'ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını önemli konular ve konuklarla tuttuğu düzenli YouTube yayını olan TÜBİSAD Plus'ta, yapay zekâ, bulut bilişim, hiperotomasyon, sürdürülebilirlik, siber güvenlik, metaverse, 5G, büyük veri, kuantum ve daha pek çok yeni nesil teknoloji, tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor. Bilişim teknolojileri dünyasına dair en güncel tartışmalar, sektörün eğitimden sağlığa, çevreden iş yapış biçimlerine kadar farklı alanlarda yarattığı değişimler TÜBİSAD Plus'ın her bölümünde farklı konukların katılımıyla değerlendiriliyor.   

YORUMLAR
  Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)
Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)