A24.com.tr » teknoloji » TÜBİSAD Plus'ta veri ve yapay zekanın iş süreçlerine etkisi konuşulmaya devam ediyor

TÜBİSAD Plus'ta veri ve yapay zekanın iş süreçlerine etkisi konuşulmaya devam ediyor

TÜBİSAD Plus'ta veri ve yapay zekanın iş süreçlerine etkisi konuşulmaya devam ediyor

TÜBİSAD'ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümü yayınlandı.

Serinin 41'inci bölümünde TÜBİSAD Danışma Kurulu Başkanı Murat Kansu ve Netaş CEO'su Sinan Dumlu, veri ve yapay zekanın iş süreçlerine etkisini konuştu.
 
TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünde Netaş CEO'su Sinan Dumlu, TÜBİSAD Danışma Kurulu Başkanı Murat Kansu'nun sorularını yanıtladı.
 
Yapay zeka teknolojilerinin kullanımı, verinin analizi ve özel sektörün de desteklenmesi konusunda kamu tarafında yapılması gerekenlerin neler olduğu sorusunu yönelten TÜBİSAD Danışma Kurulu Başkanı Murat Kansu'ya, Netaş CEO'su Sinan Dumlu şöyle yanıt veriyor:
 
“Şu anda bir yerli milli yapay zeka yazacak, bunu eğitecek zaman henüz olmadığı için var olan uluslararası çözümleri kullanmak zorundayız. Bu uluslararası çözümleri kullanabilmek için genel bulutun Türkiye'de daha yaygın bir şekilde kullanılabilir olmasını sağlamamız lazım. Burada, Türkiye'nin verisinin yurt dışına çıkarılması, KVKK ve siber güvenlik, ülke güvenliği gibi devletin hassasiyetlerinde çok haklı olunan noktalar var. Ancak öbür taraftan genel bulut üzerindeki yapay zeka hizmetlerinin de ülkenin ve şirketlerin gelişimi için hızlıca devreye alınması lazım. Yoksa burada bir rekabet dezavantajı oluşuyor ülke adına. Görebildiğim kadarıyla devletimiz bu konuda özellikle bu yılın başından itibaren çeşitli aksiyonlar alıyor. Verilerin sınıflandırılarak ülke siber güvenliğine veya milli güvenliğine tehdit oluşturmayacak şekilde belli alanlarda yurt dışında bile olsa yapay zeka uygulamalarını kullanabilmemiz veya belli bilgilerin maskelenerek, yani kritik kısımlarının kapatılarak kullanılmasının ülkenin gelişimine yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bu konuda hükümetimizin açıkladığı bulut bilişimle ilgili bazı son dönemde planlar var. Bu planların da bu doğrultuda olduğunu görüyorum.”

YORUMLAR
  Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test
Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test