A24.com.tr » yaşam » "TÜM EMEKLİLER OLARAK ÖNERİLERİMİZİ TBMM'YE İLETTİK"

"TÜM EMEKLİLER OLARAK ÖNERİLERİMİZİ TBMM'YE İLETTİK"

"TÜM EMEKLİLER OLARAK ÖNERİLERİMİZİ TBMM'YE İLETTİK"

Tüm Emekliler Derneği'nden yapılan yazılı basın açıklaması:

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der) olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ nde görüşülecek olan emekli taban (kök) maaş seyyanen zammı öncesi Tüm Emekliler olarak taleplerimizi tüm parti grup başkan ve vekillerine fakslayarak, şubelerimiz aracılığı ile bölgelerindeki milletvekillerine iletiyoruz.

EMEKLİNİN GÜCÜ KALMADI

Emeklilerin geçinmekte zorlanmasına yol açan nedenlerden biri emekli maaşlarındaki artışların, diğer maaşlardaki artışın gerisinde kalmasıdır.2001 yılında asgari ücretin 1,6 katı olan en düşük emekli maaşı, 22 yıl sonra net asgari ücretin 0,6 katına düştü. Bu oran 2003 yılındaki gibi kalsaydı, Ocak 2024 itibarıyla emekli maaşı 27 bin TL civarında olacaktı. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında hep emeklilere sabredin dendi.

PRİM ÖDEYENİN GÜNAHI NEDİR?

Her dönemde olduğu gibi bugün de çok prim günü ödeyende, az prim günü ödeyende aynı maaşı almaktadır. Bu durumda çok prim ödeyende, az pirim ödemeyende aynı aldığından kimse prim ödeme taraftarı olmamaktadır. 25 yıl tavandan yüksek prim ödeyen mühendis, teknisyen, İşçi asgari ücretin altında maaş almaya mahkûm edilerek cezalandırılmıştır. Bu da sosyal güvenlik sistemine zarar vermektedir. Kayıt dışı ekonomiyi teşvik etmektedir, bu konulardan hiç bahsedilmiyor.

TBMM’İNDEN TALEBEMİZ VE BEKLENTİMİZ

ÖNERİMİZ; TÜM EMEKLİLERE 2023 YILINDA ÇALIŞANA VERİLEN (SEYYANEN) 8077,00 TL VERİLMESİNİ İSTİYORUZ.  BU ARTIŞLA TABAN (KÖK) MAAŞ DA ASGARİ ÜCRETE GELMİŞ OLUR Kİ; BİR NEBZE DE OLSA ADALETLİ BU UYGULAMADAN EMEKLİLERDE HUZUR DUYAR VE ÇOCUKLARINA BİRAZ DAHA İLGİ GÖSTERECEK DURUMA KAVUŞUR.

VERİLECEK OLAN MAAŞ ZAMMI ÖNERGESİNDE TABAN (KÖK) AYLIĞA TÜFE + SEYYANEN 4268,00 TL VERİLMEKTE; HİÇ OLAMAZSA BU ARTIŞIN TÜM EMEKLİLERE UYGULANMASI İSTİYORUZ.

 

Saygılarımızla

Yönetim Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN

Genel Başkan

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler dizinde gecenin lafı...
Ufak Tefek Cinayetler dizinde gecenin lafı...