A24.com.tr » teknoloji » Türkiye'den girişimler Londra'da Big Bang Demo Day'de yatırımcılarla buluştu

Türkiye'den girişimler Londra'da Big Bang Demo Day'de yatırımcılarla buluştu

Türkiye'den girişimler Londra'da Big Bang Demo Day'de yatırımcılarla buluştu

İTÜ ARI Teknokent, girişimcilik buluşması Big Bang Startup Challenge’ın yurt dışındaki ilk etkinliği olan Big Bang Londra Demo Day’i gerçekleştirdi.

Teknoloji girişimlerinin uluslararası hub’lar aracılığıyla globalleşme adımlarını hızlandırması için yeni bir yolculuğa başlayan İTÜ ARI Teknokent, Big Bang Startup Challenge’ın globaldeki ilk etkinliği olan Big Bang Londra Demo Day’i, T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da teşrifleriyle 26 Eylül’de gerçekleştirdi. 2 Eylül’de 25 girişimin Hazırlık Kampı’na alınmasıyla başlayan ve süreci başarıyla tamamlayarak Londra’ya gitmeye hak kazanan 15 girişim, 60’dan fazla global yatırımcılarla bir araya geldi.

26 Eylül’de Londra’da iş dünyasının merkezlerinden Canary Wharf bölgesindeki Level 39’da düzenlenen etkinliğe Demo Day Hazırlık Kampı’nı başarıyla tamamlayan girişim, “Türkiye’den İhracat” hedefiyle katılım gösterdi. T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın teşrifleriyle ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın açılış konuşmasıyla ve gerçekleşen etkinlikte toplamda 15 girişim 40 milyon sterlin'lik yatırım arayışıyla 60’dan fazla global yatırımcının karşısına çıktı. Global yatırımcılardan olumlu dönüşler alan girişimler arasında otomotivden sağlığa, sürdürülebilirlikten eğitime teknoloji geliştiren başarılı girişimler yer alıyor.

T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, etkinlikteki konuşmasında; “Türk teknoloji girişimcileri İngiltere üzerinden küresel pazarlara açılmak için ortaklık, yatırım, satış gibi fırsatlar arıyor. Kendilerine yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede, bu işi sahiplenen İTÜ ARI Teknokent’i özellikle tebrik etmek istiyorum. Girişimcilerimize doğru bağlantıları kurmaları ve gerekli ortamı oluşturmaları çok değerli. Türk yatırımlarının küresel pazarlara açılımında doğru hedeflere ulaşması için kamu, akademi ve özel sektör olarak ortak çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

İTÜ ARI Teknokent Türk girişimlerinin küresel yolculuğunda yanında

Globalde bir ilke daha imza attıklarına vurgu yapan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak, hedeflediğimiz gibi, 2024 yılı girişimlerimize sunduğumuz globalleşme desteklerini genişlettiğimiz bir yıl oluyor. Bu desteklerin bir parçası olarak, ilk Big Bang Demo Day’imizi gerçekleştirdik. Türkiye’den teknoloji girişimlerini dünya sahnesine çıkartarak, yalnızca onların büyümesine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin uluslararası arenadaki gücünü de sergiliyoruz. Aralarında 60’dan fazla yabancı yatırımcının olduğu global kitleye ben de Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini ve İTÜ ARI Teknokent’i anlatma şansını yakaladım. Tüm hedefimiz, bu gibi adımlar ile ülkemizin global arenadaki görünürlüğünü, girişimlerimizin ihracat kapasitesini, istihdamı ve yabancı yatırımcının ülkemize ilgisini artırmaktır. Bugüne kadar girişimlerimizin aldığı 270 milyon dolarlık yatırım tutarı ekosistemimizin potansiyelini ortaya koyuyor. Londra’da düzenlediğimiz bu ilk demo day, Türk girişimcilerinin uluslararası başarılarına ışık tutarken, İTÜ ARI Teknokent’in güçlü hızlandırma programları ile girişimcilere sağladığı sürekli desteği de perçinliyor” ifadelerinde bulundu.

Big Bang Londra Demo Day’de yer alan 15 girişim arasında Archi's Academy, Bulutklinik, Bunsar, Büyütech, Finlayer, Lumnion, Repg, One New One, Pardon AI, RideNear, RumiTech, Syntonym, Tumurly, Uniqgene ve Vivoo yer aldı.

Big Bang London Demo Day etkinliğinde sahne alan 15 girişim                                                     

Archi's Academy

·         Archi's Academy, uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve pratik teknoloji eğitimi sunarak yazılım geliştirme eğitimindeki boşluğu dolduruyor. Proje tabanlı eğitimleri, küresel mentorların desteğiyle gerçek dünya deneyimini simüle eder ve bu eğitim, eğlenceli ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sunan, projelere dayalı bir yapay zekâ ve blok zinciri tabanlı oyunlaştırılmış öğrenme yönetim sistemi tarafından desteklenir. Ayrıca NFT sertifikasıyla birlikte pratik projeler de içerir.

Bulutklinik

·         Bulutklinik, doktorların hastalarını takip etmeleri için klinik takip yazılımı ve hastaların doktorlarına ve sağlık hizmetlerine erişebilecekleri bir dijital sağlık platformu sunar. Ayrıca ekosistemi içinde dijital sigorta altyapı hizmetleri de sağlar.

Bunsar

·         Bunsar, moda perakende sektöründeki zorlukları ele alan, çevrimiçi perakendeciler için yapay zeka destekli bir öneri API'si sunan bir teknoloji şirketidir. Çözümleri, kişiselleştirilmiş stil önerileri ve kıyafetlerin sanal görselleştirmelerini sağlayarak e-ticaret dönüşüm oranlarını artırır. Etkinliği ve ölçeklenebilirliği ile Türkiye'nin önde gelen moda markaları tarafından güvenilmektedir.

Büyütech

·         Büyütech, yol güvenliğini artırma ihtiyacını ele alan ve otomotiv endüstrisi için Ön ve Arka ADAS Kameraları, 3D Geri Görüş Kameraları, Yan Ayna Kamera Sistemleri ve Sürücü İzleme Sistemleri gibi pasif algılama çözümleri geliştiren ve üreten bir teknoloji şirketidir. Şirket, disiplinler arası bir ekip ve IATF sertifikalı üretim tesislerini kullanarak Ar-Ge'den üretime kadar uçtan uca çözümler sunmaktadır.

Finlayer

·         Finlayer AI, finansal hizmetler şirketlerinin mobil uygulama geliştirme süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ele alan bir teknoloji şirketidir. Şirket, kod yazmaya gerek kalmadan, tamamen özelleştirilebilir mobil uygulamaların sadece altı hafta içinde ve tipik maliyetin çok altında bir fiyatla oluşturulmasını sağlayan bir yapay zekâ aracı sunmaktadır.

Lumnion

·         Lumnion, sigorta fiyatlaması üzerine GLM ve diğer algoritmalarla çalışan modelleme, davranışsal fiyatlama optimizasyon platformudur.

Repg

·         Repg, havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak elektriğe dayalı güç üreten yüzde 100 yenilenebilir enerji sunar.

One New One

·         OneNewOne, işe alımı hem adaylar hem de işverenler için devrim niteliğinde dönüştüren, yapay zekâ destekli "Akıllı Aday Havuzu", "Akıllı Eşleme", "Akıllı Mülakat", "Akıllı Test Sınav Otomasyonu" ve "Akıllı Teklif" modülleriyle donatılmış bir platformudur.

Pardon AI

·         Pardon AI, müşteri deneyimini geliştirme zorluğunu ele alan bir yapay zekâ teknolojisi şirketidir. Şirket, hizmet sektöründeki işletmeler ve son kullanıcılar için stratejik pazarlama önerileri ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zekâ tabanlı algoritmalar sağlar.

RideNear

·         RideNear, kentsel ulaşımda yaşanan parçalanmayı gidermek için birden fazla taksi ve yolculuk paylaşım hizmetini tek bir uygulamada birleştiren bir mobilite platformudur. Kullanıcıları Uber, Gett ve Bolt gibi küresel markalarla birlikte yerel hizmetlere de sorunsuz bir şekilde bağlar, böylece kentsel mobiliteyi yeniden şekillendirir.

RumiTech

·         RumiTech, sürdürülebilir off-grid enerji ihtiyacını karşılamak için rüzgâr ve güneş kaynaklarından enerji üreten ve depolayan hibrit sistemler sunan bir enerji çözümleri şirketidir. Ürünleri, direklerde bulunan IoT cihazları için tasarlanmış olup, maliyet etkin, off-grid enerji çözümleri sunar. Kolay kurulum ve işletim özellikleri ile akıllı şehirler, afet yönetimi ve daha birçok alanda uygulama sağlar.

Syntonym

·         Syntonym, veri gizliliği endişelerini ele alarak, görüntüler ve videolar için Gen AI destekli kayıpsız anonimleştirme çözümleri sunan bir teknoloji şirketidir. Şirket, veri uyumluluğu, güvenlik, etik kullanım ve kişisel gizliliğin korunmasını sağlamak amacıyla gerçek zamanlı yüz ve plaka anonimleştirme sunar.

Tumurly

·         Tumurly, akıllı güneş sistemleri, rüzgâr türbinleri, uzaktan izleme sistemleri alanına ürün geliştiren bir teknoloji firmasıdır.

Uniqgene

·         Uniqgene, kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine duyulan ihtiyacı karşılamak için spor ve sağlıklı yaşamlar için genetik eğilim testleri sunan bir biyoteknoloji şirketidir. Özellikle sporcular ve çocuklar için tasarlanan kapsamlı testleri, refahı artırmak için uygulanabilir öneriler sağlar. Türkiye ve Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren şirket, Avrupa genelinde genişlemeyi planlamaktadır.

Vivoo

·         Vivoo, kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine sınırlı erişim sorununu ele alarak bireyler için gelişmiş evde idrar testleri sunan bir sağlık testi şirketidir. Kullanıcıları, pratik ve doğru bir çözüm ile sağlıklarına dair uygulanabilir bilgilerle güçlendirir.

Big Bang İstanbul 18-19 Aralık’ta

Londra sahnesi ardından, Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge 18-19 Aralık’ta Uniq İstanbul’da gerçekleşecek.

YORUMLAR
  NASA'dan Jüpiter'in ihtişamını gözler önüne seren paylaşım
NASA'dan Jüpiter'in ihtişamını gözler önüne seren paylaşım